Pereiti į pagrindinį turinį

Mažėja chaosas prie Vilniaus oro uosto: išvyskite, kaip atrodo pasikeitimai

2024-08-30 14:01

Vilniaus oro uostas nuo ketvirtadienio keliautojus pasitinka sutvarkytomis prieigomis ir aiškesne eismo sistema. Bet po kelių mėnesių laukia ir didysis naujo išvykimo terminalo atidarymas.

LNK stop kadras

Kaip viskas veiks ir ką patirs keliautojai, plačiau papasakojo Lietuvos oro uostų plėtros vadovas Arnas Dūmanas.

– Vaizdas džiuginantis. Sugebėjome mėnesiu anksčiau nei planavome užbaigti centrinės aikštės rekonstrukciją. Šiandien dienai turime ženkliai erdvesnę transporto prieigų zoną, automobilių parkavimo aikšteles, patogesnę keleivių „kiss and fly“ keleivių juostą.

– Kaip viskas atrodys? 

– Pati pirma juosta prie naujojo terminalo yra dedikuota visuomeniniam transportui, būtent miesto autobusams. Tada zona, kuri įsikūrusi po nauja stogine yra būtent „kiss and fly“ zona, kuri yra ženklai erdvesnė nei buvo prieš tai. Na ir žinoma, automobilių stovėjimo aikštelė padidėjo kokius keturis kartus. Esame pasiruošę tiek augti ateityje, tiek efektyviai išnaudoti visą prieigų plotą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Kas keičiasi naujame išvykimo terminale? 

– Atsiranda didesnė erdvė, bet ir kartu visiškai kitas kokybinis lygis. Visi registracijos stalai bus išdėstyti vienoje linijoje, nebereikės persipinti keleivių eilėms tarp skirtingais laikotarpiais įdiegtų registracijos stalų. Bus savitarnos bagažo atidavimo galimybė, tai pats keleivis galės savarankiškai atiduoti bagažą ir toliau tiesiai eiti į prie laiptinės, prie eskalatoriaus ar prie lifto. Su jais pateks į aviacijos saugumo patikrą.

Bus dedikuotos linijos keliaujantiems su vaikais, su specialių poreikių turinčiais keleiviais. Taip pat Vilniaus oro uostas turės naują bagažo rūšiavimo sistemą, kuri užtikrins didesnį pralaidumą, automatizavimą ir saugumą. Iš dabartinio terminalo išsikelia tiek registracijos stalai, tiek bagažo konvejerinės sistemos, tiek aviacinis saugumas. Atlaisvintas zonas pritaikysime būsimiems komerciniams poreikiams.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Taigi

jau be anglų kalbos kalbos "nei iš vietos", Kodėl "kiss and fly", o ne valstybine kalba? Ponai "proto guzai" kokioje šalyje gyvenate" Tokiais atvejais norisi prisiminti posakį: "ne tą šalį pavadino Hondūru".
0
0
Visi komentarai (1)

Daugiau naujienų