Pereiti į pagrindinį turinį

Medicininės atliekos – banko rūpestis

2009-03-16 09:00

Bankrutuojant vienai Vilniuje medicininių atliekų surinkimo ir utilizavimo konkursą laimėjusių įmonių, specialūs atliekų deginimo įrenginiai keliauja į banko rankas.

Paradoksali padėtis susidarė po to, kai bendrovė "Dormeka" nesugebėjo susidoroti su finansiniais sunkumais. Ji su įmone "Senovė" nuo 2006-ųjų utilizuoja Vilniaus medicinines atliekas. Tačiau "Dormekos" bankrotas į nepavydėtiną padėtį stumia ir "Senovę", ir Vilniaus savivaldybę. Mat "Dormeka", kuriai juridiškai priklauso atliekų deginimo įrenginiai, liko skolinga nemenką sumą vienam šalies komerciniam bankui, ir įrenginiai šiuo metu yra bankininkų nuosavybė.

Kaip "Vilniaus dienai" teigė sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas, bandoma spręsti įrenginių perėmimo problemą. Esą arba savivaldybė, arba "Senovė" turės patuštinti piniginę nemaža suma. G.Palucko teigimu, dar nenustatyta, kiek pinigų teks sumokėti bankui, kad būtų galima atgauti atliekų deginimo įrenginius. Pirminiais duomenimis, jie savivaldybei arba "Senovei" gali atsieiti apie 300 tūkst. litų, o gal ir daugiau.

"Dormekos" bankrotas smarkiai išgąsdino naujo Vilniaus savivaldybės Aplinkos komiteto pirmininką Vidą Urbonavičių. "Tai gali virsti katastrofa. Jeigu nebus tvarkomos medicininės atliekos, mes tiesiog neturėsime kur jų dėti", – "Vilniaus dienai" sakė jis.

Politikas teigė, esą jo vadovaujamas komitetas jau dabar svarsto galimas alternatyvas, kurių tektų griebtis, jeigu medicininės atliekos sostinėje nebūtų utilizuojamos. Tačiau tiek G.Paluckas, tiek "Senovės" vadovybė ramina, kad kritinio scenarijaus tikimybė artima nuliui. Mat deginimo įrenginiai vienaip ar kitaip bus perimti iš banko, ir Vilniaus ligoninės nebus priverstos sandėliuoti pavojingų atliekų.

Kaip "Vilniaus dienai" teigė "Senovės" generalinis direktorius Audrius Kolka, įmonė jau sutarė su finansinių sunkumų pakirsta "Dormeka" ir perėmė jos funkcijas. "Medicininių atliekų deginimo tikrai nenutrauksime", – ramino A.Kolka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų