Pereiti į pagrindinį turinį

Meras nepasitiki valstybine įmone

2009-02-26 09:00
Meras nepasitiki valstybine įmone
Meras nepasitiki valstybine įmone / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Neaišku: ginčai dėl "Gintaro" stadiono nuosavybės tebekaitina aistras.

Valstybės įmonės Registrų centro pareiškimas, kad "Gintaro" stadionas visada priklausė valstybei ir niekas jo iš savivaldybės nepavogė, neįtikina Kauno vadovų.

Kauno meras Andrius Kupčinskas "Gintaro" stadiono dingimo istoriją vakar aptarė su teisingumo ministru Remigijumi Šimašiumi. Merui nerimą kelia valstybės įmonės Registrų centro atstovo spaudai Aido Petrošiaus "Kauno dienai" išsakyta pozicija. Savo susirūpinimą meras teisingumo ministrui išsakė telefonu ir paprašė atlikti tarnybinį patikrinimą Registrų centre.

"Valstybės įmonės Registrų centro Kauno filialo veikla ne pirmą kartą kelia mums abejonių", – aiškino Kauno meras.

"Pavogti turtą iš savivaldybės valstybės naudai – nežinau ar tai vagystė", – dienraščiui yra sakęs A.Petrošius, kai paprašėme paaiškinti, kaip "Gintaro" stadionas per naktį duomenų bazėje pakeitė šeimininkus. Jis tikino, kad prieš dešimt metų, suvedant duomenis į elektroninę bazę, buvo įsivėlusi klaida.

Dar vasario 20 d. Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenimis, "Gintaro" stadiono statiniai Taikos prospekte nuosavybės teise priklausė Kauno miesto savivaldybei. Po paros situacija pasikeitė. Minėti statiniai nuosavybės teise dabar priklauso valstybei, o patikėjimo teise juos valdo sporto klubas "Gintaras".

Sužinojęs apie permainas Nekilnojamojo turto registro centriniame duomenų banke A.Kupčinskas kreipėsi į Kauno apygardos vyriausiąjį prokurorą, Specialiųjų tyrimų tarnybą ir teisingumo ministrą, prašydamas ištirti, ar nebuvo nusikalstamos veikos keičiant Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų