Pereiti į pagrindinį turinį

Mįslė įmonei: ar bus elektra?

2012-07-03 05:00
Mįslė įmonei: ar bus elektra?
Mįslė įmonei: ar bus elektra? / Shutterstock nuotr.

Vilniuje įsikūrusi bendrovė „Medžio centras“ iš anksto skaičiuoja būsimą žalą. Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorė „Lesto“ tinklo remonto darbus atliks įmonės darbo valandomis.

„Medžio centras“ apie liepos 4 ar 5 d. nuo 8 iki 12 val. ryto vyksiančius darbus ir nutrūksiantį elektros tiekimą buvo informuotas iš anksto. Bendrovės vadovai siekė rasti kompromisą su „Lesto“, tačiau nepavyko – šioji neatsižvelgė į prašymus.

„Medžio centro“ administracija turėjo priimti sprendimą nuomoti du elektros generatorius. Jų nuoma kainuos daugiau nei penkis tūkstančius litų, papildomai reikės pirkti degalus. Neišvengiamai nukentės bendrovės patalpų nuomininkai, smulkieji verslininkai, nes šios išlaidos turės būti įtrauktos į bendras.

Bendrovės atstovų teigimu, „Lesto“ kitokių variantų nė nesiūlė: nei patys pasirūpino savo sukeliamų trukdžių sprendimu, nei svarstė galimybę atlikti darbus poilsio dienomis arba vakarais.

„Atsakymų paprastai išvis jokių nesulaukdavome. Kaip jie nusprendžia, taip ir būna. Visi rūpesčiai lieka mums. Jeigu tai būtų normalus rinkoje veikiantis subjektas, tuomet, manau, visa tai išspręstų. Dabar šio klausimo sprendimo mes negauname. Paprastas monopolinis požiūris: kur tu dėsiesi“, – skundėsi vienas bendrovės darbuotojų.

„Lesto“ atsakymas nustebino – įmonė teigia, kad „Medžio centro“ darbuotojai buvo suklaidinti. Deja, jeigu tai ir buvo klaida, ji privertė rūpintis elektros generatorių nuoma.

„Planiniai darbai “Lesto„ priklausančiuose transformatoriuose liepos 4 ir 5 d. bus atliekami, tačiau klientams dėl to elektros energijos tiekimas nebus nutrauktas. Planinių darbų metu bus atliekami operatyviniai perjungimai “Lesto„ įrenginiuose ir elektros energija klientams bus tiekiama iš kito transformatoriaus“, – teigiama elektrikų atsakyme.

„Lesto“ klientus galėjo suklaidinti standartinės žinutės tekstas, kuris siunčiamas klientams bet kokių planinių darbų metu, siekiant įspėti apie galimą elektros energijos tiekimo nutraukimą.

„Lesto“ gavo kliento kreipimąsi ir kliento atstovui buvo paaiškinta, kad vidaus tinkle atlikus operatyvinius perjungimus elektros tiekimo pertrūkimas neturėtų būti juntamas. Šiuo metu „Lesto“ aiškinasi padėtį, kokių neaiškumų klientams kilo, – bendrovės darbuotojai su jais susisieks", – tikinama bendrovės atsakyme.

Energetikų teigimu, bendrovė sutartinius įsipareigojimus savo klientams vykdo – bendrovės įsipareigojimai sutartyse yra apibrėžti ir elektros energijos tiekimo kokybės rodikliai yra užtikrinami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų