Pereiti į pagrindinį turinį

Mūšio vieta – savivaldybės valgykla

2009-02-03 09:00
Mūšio vieta – savivaldybės valgykla
Mūšio vieta – savivaldybės valgykla / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Pavojinga: užlietas patalpas Civilinės saugos tarnyba uždraudė eksploatuoti.

Prieš dvejus metus Kauno valdininkų valgyklai remontuoti atseikėta beveik milijonas litų. Šiandien čia pasitinka pelėsių ir kanalizacijos kvapai.

Vandenį semia kibirais

Valgyklos patalpas išsinuomojusi įmonė "Žemyn upe" keletą kartų pageidavo pakeisti nuomos sutartį, tačiau savivaldybės tarybos kolegija nusprendė sutartį nutraukti ir skelbti naują konkursą.

Maitinimo paslaugas teikianti įmonė savivaldybės skelbtą viešąjį konkursą laimėjo pernai vasarį ir ketino miesto valdžią bei čia užsukančius kauniečius maitinti dešimt metų. "Žemyn upe" direktorė Nomeda Vilpišauskienė sakė, kad, vos pradėjus dirbti, pagalbinėse patalpose po stipresnio lietaus atsirasdavo balos. "Moterys kartais net su kibirais jį semia. Jeigu per savaitgalį palikti kiaušiniai supelija, apie kokį darbą galima kalbėti", – skundėsi direktorė.

Prasidėjus atlydžiui, vanduo vėl užliejo kai kurias patalpas. Civilinės saugos tarnyba rekomendavo išjungti elektros srovę. Iškabinti įspėjamieji ženklai, draudžiantys vaikščioti per virtuvės ir atsargines duris. Pagalbines patalpas uždrausta eksploatuoti.

Siūlo įrengti kabinetus

Miesto meras Andrius Kupčinskas pripažįsta, kad dabartinė situacija "nekokia" – patalpose telkšo balos, pažeista elektros instaliacija, nosį riečia nemalonus kvapas. Dėl to kalta prasta pamatų hidroizoliacija ir sena santechnika. Už patalpų nuomą kas mėnesį savivaldybė gauna apie 7700 litų.

N.Vilpišauskienė jaučiasi apgauta, tačiau nenori nutraukti nuomos sutarties. "Mes laimėjome konkursą dešimčiai metų, kodėl turėčiau savo noru tai daryti? Tegul savivaldybė pasiima tas patalpas, kurių negalime naudoti, o mes nemokėsime nuomos mokesčio. Jiems juk trūksta patalpų. Tegul įsirengia čia kabinetus ir sėdi toje drėgmėje", – ironizavo įmonės vadovė.

Savivaldybės valgyklos patalpas 2005–2006 m. remontavo konkursus laimėjusios įmonės "Vardina" ir "Ruvista". Už darbus buvo sumokėta beveik 700 tūkst. litų.

Kaltina ir nuomininką

Bendrojo skyriaus vedėjo Alfonso Jarušausko teigimu, nuomos sutarties pakeisti negalima. Jis negailėjo kritikos patalpas nuomojančiai bendrovei. Sutartyje numatyta, kad nuomininkas ne rečiau kaip trejus metus turi remontuoti patalpas, taip pat parengti jas keičiantis sezonams.

Paklaustas, kodėl fojė prie valgyklos tvyro nemalonus kvapas, A.Jarušauskas negalėjo atsakyti. "Kvapas? Aš nedirbu valgykloje, negaliu komentuoti. Ir Bendrajame skyriuje anksčiau nedirbau", – suskubo teisintis skyriaus vedėjas.

"Kosmetinis remontas yra viena, o kapitalinis – visai kas kita. Kodėl mes turime daryti tai, ko nepadarė prieš tai patalpas remontavusi ir milijonus gavusi įmonė", – tokiais savivaldybės argumentais piktinosi N.Vilpišauskienė. Ji dėl nuomos sutarties pakeitimo konsultavosi su teisininkais ir yra įsitikinusi, kad to daryti nenori savivaldybės biurokratai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų