Pereiti į pagrindinį turinį

Narkotikų byla atversta tik devintuoju bandymu

2012-12-21 10:04
Narkotikų byla atversta tik devintuoju bandymu
Narkotikų byla atversta tik devintuoju bandymu / Tomo Raginos nuotr.

Kauno apygardos teismui pagaliau pasisekė atversti didžiąją narkotikų bylą. Iki šiol apie 30 šios bylos dalyvių niekaip nepavykdavo susirinkti. Vakar posėdžio pradžia taip pat nebuvo sklandi, tačiau teisėjų kolegijai vadovaujantis teisėjas Algirdas Jaliniauskas nebuvo nusiteikęs atsitraukti.

Šimtais kilogramų narkotikų prekiavę ir milijonus skaičiavę penkiolika teisiamųjų, jų advokatai ir kiti teismo dalyviai posėdžio pradžioje galėjo pasijusti lyg šachmatų partijoje. Į numatytą posėdį ir vėl neatvyko vieno teisiamojo advokatė. Nors jos ginamasis neprieštaravo, kad byla būtų pradėta gynėjai nedalyvaujant, tačiau įstatymas šiam jo norui buvo nepalankus.

Į nagrinėjimą neatvyko ir vienas teisiamasis Vitalijus Vasiukovas. Jis praleidžia jau trečią posėdį. Teismas paskelbė pertrauką. Nors atrodė, kad bylos ir šį kartą nepavyks pradėti, teisėjas rado ėjimą sudėtingoje partijoje.

Neatvykusį teisiamąjį nutarta suimti ir jo atžvilgiu bylą išskirti. Laisvą likusią šio teisiamojo gynėją nutarta skirti teisiamajam, kurio advokatė neatvyko dėl ligos. Bylos nagrinėjimui iš esmės prieštaraujančiųjų nebuvo.

Prokurorei Nomedai Urbonavičienei pagarsinus kaltinamąja išvada, teisiamųjų dar kartą pasiteirauta, ar jie prisipažįsta kaltais. Narkotikų prekeivių gaujai vadovavęs ir prekybą organizavęs Svajūnas Bukauskas kaltu neprisipažino. „Kadangi čia viskas suversta man, tai parodymus teisme duosiu tik po to, kai bus apklausti visi liudytojai ir baigtas teisminis tyrimas“, – pareiškė kartą dešimčiai metų už nužudymą jau teistas S.Bukauskas.

Tik trys iš likusių teisiamųjų savo kaltę pripažino, tačiau nė vienas nesutiko teisme pasipasakoti iš karto. Visi žadėjo kalbėti tik po liudytojų apklausos. Kadangi kitas teismo posėdis buvo numatytas šiandien, visiems buvo aišku, kad iš anksto į bylą nekviestų liudytojų prisikviesti bus neįmanoma.

Sunkiai atverstą bylą teko ir vėl užversti. Paskelbta pertrauka iki pavasario. 2010-aisiais kriminalistai ėmė lipti S.Bukausko, pravarde Svaika, kompanijai ant kulnų. Bylos duomenimis, gauja iš Ispanijos gabeno hašišą į Rusiją.

Per kratas pareigūnai rado labai didelį narkotinių medžiagų kiekį – per 300 kg hašišo. Taip pat rasta daugiau kaip 3 tūkst. psichotropinių tablečių. Narkotinių medžiagų kontrabandininkai buvo ginkluoti – kratų metu aptiktas labai didelis kiekis sprogmenų, šaudmenų, ginklų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų