Pereiti į pagrindinį turinį

Naujoji „Romuvos“ gelbėtoja – solisto L.Mikalausko sutuoktinė

2012-10-06 05:00
Naujoji „Romuvos“ gelbėtoja – solisto L.Mikalausko sutuoktinė
Naujoji „Romuvos“ gelbėtoja – solisto L.Mikalausko sutuoktinė / Rimanto Petriko nuotr.

Kino teatro „Romuva“ naująja direktore šią savaitę tapo žymaus Lietuvos solisto Liudo Mikalausko žmona Sigita. Ji laimėjo savivaldybės skelbtą konkursą.

Kino teatrui išgyvenant ne pačius geriausius laikus, S.Mikalauskienė turi savo viziją.

„Kvailas vadovas tas, kuris nenorėtų, kad tokia vieta atsigautų. Galbūt tuo mano vizija ir skyrėsi nuo kitų pretendentų – aš šią vietą matau ne tik kaip kino teatrą, tačiau ir koncertinę erdvę. Čia turėtų vykti daugiau koncertų, kurie taptų papildomu pajamų šaltiniu. Be abejo, „Romuvoje“ išliks ir nekomercinis kinas“, – „Kauno dienai“ pirmąją savo darbo dieną optimistiškai kalbėjo S.Mikalauskienė.

Savivaldybė šiuo metu teismuose kovoja su Vyriausybės atstove Kauno apskrityje Rasa Noreikiene dėl sprendimo išpirkti likusias kino teatro akcijas.

Rugpjūtį Kauno apygardos teismas laikinai uždraudė sudaryti bet kokius sandorius dėl „Romuvos“ kino teatro akcijų.

Miesto valdžia dar pavasarį nusprendė už 350 tūkst. iš verslininko Ramūno Šalūgos išpirkti apie 15 proc. kino teatro „Romuva“ akcijų. Savivaldybė iki šiol valdo apie 85 proc. akcijų.

Tada pagrindinis argumentas buvo, kad, neturint visų akcijų, kino teatro negalima reorganizuoti į viešąją įstaigą ir pretenduoti į Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą.

„Bet kokiems veiksmams, susijusiems su minėtu tarybos sprendimu, Kauno apygardos administracinis teismas skyrė laikinąsias apsaugos priemones. Politikai negali priimti neteisėtų sprendimų – ekonominiu ar politiniu požiūriu, jų veiksmų nevertinu. Kadangi, mano nuomone, tai buvo neteisėtas tarybos sprendimas, jis ir buvo apskųstas“, – savo veiksmus tada komentavo R.Noreikienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų