Pereiti į pagrindinį turinį

Naujos Paštuvos bažnyčios vizija

2012-08-19 15:32
Naujos    Paštuvos   bažnyčios  vizija
Naujos Paštuvos bažnyčios vizija / Artūro Morozovo nuotr.

Gegužę Šv.Barboros Paštuvos bažnyčią suniokojusio gaisro tyrimas dar nebaigtas. Kulautuvos klebonas Šarūnas Petrauskas nesuskaičiavo liepsnos padarytos žalos dydžio, tačiau jo mintys jau sukasi apie naujos bažnyčios statybą.

Netrukus po gegužės 9-ąją medinę Paštuvos bažnytėlę suniokojusio gaisro buvo prasprūdusi mintis apie naują bažnyčią. Vis dėlto įvairios neoficialios versijos dėl gaisro priežasties, esą bažnyčia padegta dėl čia buvusių vertingų XVIII–XIX a. paveikslų, šią idėją nustūmė į antrą planą.

Kulautuvos klebonas Š.Petrauskas patvirtino nepalaidojęs vilties, kad Paštuvoje iškils nauja bažnyčia.

„Mes susibūrėme tokia aktyvių, verslių žmonių grupė, kurie nori, kad bažnyčia būtų atstatyta. Rinkomės ne kartą ir kalbėjomės, kokiu būdu ir kaip greitai mes tą darbą galėtume padaryti“, – tvirtino klebonas.

Š.Petrauskas neslėpė, kad tai, kas vyksta, dar tik kalbos ir vizijos. Kliūtis – finansavimas. Vis dėlto, kokia preliminariai suma būtų reikalinga atstatomai Paštuvos bažnyčiai, taip pat apkalbėta. „Dar nežinome, nei koks projektas būtų, tačiau manome, kad reikėtų kokių 3 mln. litų“, – dėstė klebonas.

Šią sumą Š.Petrauskas grindė paskutiniu metu statomų arba pastatytų bažnyčių statybų sąmatomis. Klebonas nesileido į ilgas diskusijas apie naujos Paštuvos bažnyčios statybą. Esą tokios kalbos gali būti realios, kai bus rastas finansavimo šaltinis.

Kauno rajono policija, kuri aiškinasi nelaimės aplinkybes, Kulautuvos klebonui negaili priekaištų. „Bažnyčia iki šiol nesuskaičiavo, kiek žalos patyrė. Dar kartą nusiunčiau raštą, kuriuo priminiau apie būtinumą suskaičiuoti liepsnos suniokotą bažnyčios turtą“, – sakė Kauno rajono policijos komisariato tyrėja Vita Valatkevičienė.

Tyrėja minėjo, kad tyrimą stabdo laukiamos išvados. Buvo paskirta atskira elektros įvado skydinės ekspertizė. Vis dėlto gaisrų tyrimo centras dar neatsiuntė atsakymo. Po elektros laidų ekspertizės paaiškėjo, kad juose trumpo jungimo nebuvo. Todėl labai svarbu žinoti, ar trumpo jungimo nebuvo elektros skydinėje.

„Kai gausiu ekspertų atsakymą dėl elektros skydinės tyrimo, tada jį nusiųsiu ugniagesiams ir jie surašys galutinį atsakymą“, – tyrimo eigą aiškino V.Valatkevičienė. Galbūt šis tyrimas parodys, kad trumpas jungimas vis dėlto buvo. Nuo pat tyrimo pradžios tyrėja neslėpė abejonių, kad ši nelaimė nebuvo tyčinė žmogaus veikla.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų