Pereiti į pagrindinį turinį

Netvarkingi Kauno taksistai užsitraukė rūstybę

2013-02-18 05:00
Netvarkingi Kauno taksistai užsitraukė rūstybę
Netvarkingi Kauno taksistai užsitraukė rūstybę / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno visuomenei netrūksta minčių, kaip būtų galima pagerinti miesto įvaizdį. Praėjusią savaitę diskutavusi verslo taryba prabilo apie chaotišką taksi verslą, kuris yra nevaldomas ir nekontroliuojamas.

„Kauno taksi paslaugų lygis per žemas. Vos 30 proc. keleivių teigiamai vertina gaunamą paslaugą. Vadinasi, likusieji 70 proc. – nusivylę“, – sakė verslo tarybos narys Linas Skardžiukas.

Iš verslo tarybos narių buvo galima išgirsti ir skambių frazių: „taksi verslą valdo mafijinės struktūros“, „laukinė netvarka“.

Visi vienbalsiai pritarė, kad būtini specialūs taksi vairuotojų mokymai, kurie supažindintų, kas yra kultūringas ir profesionalus aptarnavimas.

Tikriausiai dauguma miestiečių ir miesto svečių susidūrė su nemandagiais vairuotojais, mėgstančiais nuolat automobilyje rūkyti, vairuojantys nešvarius automobilius, gal net techniškai netvarkingus.

Verslo tarybos narių nuomone, savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyrius turi įdomių idėjų, kaip pagerinti šią paslaugą, tačiau nėra teisinių svertų kažką pakeisti.

„Mes manome, kad reikėtų įvesti taksi automobilių amžiaus vidurkį, patvirtinti bendrą automobilių stilistiką“, – pasakojo L.Skardžiukas.

Buvo nuspręsta inicijuoti įstatymo pakeitimo projektą, kuris leistų pakeisti Transporto kodeksą, įpareigotų taksi įmones pakelti teikiamos paslaugos kokybės kartelę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų