Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo riestainio iki kombaino

2009-04-03 09:00
Nuo riestainio iki kombaino
Nuo riestainio iki kombaino / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Populiaru: pirmosiomis parodos valandomis lankytojus labiausiai domino sodinukai.

Prognozuojama, kad Lietuvos žemės ūkio universitete (LŽŪU) prasidėjusioje kasmetėje parodoje "Ką pasėsi..." apsilankys beveik 100 tūkst. žmonių.

Labiausiai domino sodinukai

Akademijos miestelis vakar klegėjo nuo ankstyvo ryto: "Labai patogu", "Yra du akumuliatoriai", "Čia su džemu, o čia su karamele", "Palaukit, tuoj užkursiu".

Keturioliktą kartą surengtoje parodoje "Ką pasėsi..." savo produkciją siūlo apie 200 bendrovių ir keli šimtai smulkiųjų verslininkų. Vakar ryte jų pristatomų gėrybių pasižiūrėti susirinko gausiai žmonių, tačiau dar didesnis anšlagas prognozuojamas šiandien ir šeštadienį.

Parodoje pristatoma įvairi technika, įranga ir prietaisai naudojami ne tik žemės ūkyje. Gausybė liaudies meistrų darbų, valgių, gėrimų bei kitų gėrybių. Vakar bene daugiausia dėmesio sulaukė sodininkai ir daržininkai. Jų paviljonai užima bene didžiausią parodos plotą.

"Blogą vietą mums paskyrė. Atsidūrėme ne prie visų sodininkų, o tarp amatininkų. Bet perka sodinukų ir pas mus. Labiausiai domisi obelaitėmis ir kriaušėmis", – pasakojo iš Babtų atvažiavusi Lietuvos sodininkystės ir daržininkystės instituto bandymų technikė Diana Brusokienė.

"Prieš mėnesį suplanavau čia atvažiuoti ir nusipirkti vaisių bei dekoratyvinių medžių sodinukų. Dar noriu nusipirkti pintinę ir anūkams parvežti riestainių", – pasakojo iš Kelmės atvykusi Dalia Gurevičienė.

"O aš einu prie technikos. Ten įdomiau", – nusišypsojo ir didelio kombaino link patraukė D.Gurevičienės vyras Vidmantas.

Šeštadienis – miestiečiams

Į parodą plūstantys smalsuoliai vakar užkimšo "Via Balticos" magistralę, tačiau dar didesnio antplūdžio tikimasi paskutinę parodos dieną – šeštadienį. Brangios žemės ūkio technikos pardavėjai įsitikinę, kad pagrindinis jų darbas vyko vakar ir tęsis šiandien.

"Daugelis galimų klientų jau atvažiavo arba atvažiuos penktadienį. Šeštadienį paroda – miestiečiams. Suvažiuos smalsuoliai, o ne ūkininkai, kuriems tos technikos reikia", – aiškino "Dotnuvos projektų" technikas Arvydas Rudokas.

Galingą purkštuvą pristatantis vyras sakė, kad parodose sunkioji technika parduodama labai retai, tačiau tai proga pareklamuoti savo parduodamą produkciją ir galimybė pirkėjui susipažinti su rinkos naujovėmis.

"Ūkininkai žino viską, kas parduodama Lietuvoje. Bet parodose jie gali įvairių gamintojų techniką palyginti vienoje vietoje. Čia jiems lengviau apsispręsti, ką pirkti", – kalbėjo A.Rudokas.

Švietėjiškų renginių gausa

Organizatoriai sakė, kad šiemet paroda "Ką pasėsi..." nuo ankstesnių panašių renginių išsiskiria gausia švietėjiška programa.

Įvyks 25 seminarai ir dvi konferencijos. Jomis nesusidomėję lankytojai gali ne tik pasidairyti parodoje ir apsipirkti, bet ir skaniai pavalgyti bei pasiklausyti koncertų lauko scenoje.

Vakar parodą "Ką pasėsi..." aplankė ir aukščiausi šalies vadovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų