Pereiti į pagrindinį turinį

Opozicija: A.Zuokas proteguoja automobilius nuomojančią įmonę

2012-06-09 05:00
Opozicija: A.Zuokas proteguoja automobilius nuomojančią įmonę
Opozicija: A.Zuokas proteguoja automobilius nuomojančią įmonę / Tado Umaro (BFL) nuotr.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija pasipiktinusi – beveik milijardą litų skolų turinti sostinė noriai atsisako dalies lėšų, surenkamų už automobilių statymą.

50 proc. nuolaida

Automobilių stovėjimo vietas gali rezervuoti įmonės, įstaigos ir organizacijos, užsienio valstybių ambasados ir konsulatai, valstybės biudžetinės įstaigos, Vilniaus miesto savivaldybės administracija ir seniūnijos prie savo buveinės (veiklos) vietų.

Šiuo metu vietinės rinkliavos dydis už transporto priemonės stovėjimo vietos mėnesio rezervaciją atskirose rinkliavos zonose Vilniuje yra nuo 125 iki 700 litų. Baltojoje zonoje vietos rezervacija mėnesiui kainuoja 125 litus, žaliojoje – 170 litų, geltonojoje – 330 litų, raudonojoje – 500 litų, mėlynojoje – 700 litų.

Birželio 6-ąją vykusiame Vilniaus miesto tarybos posėdyje vietinės rinkliavos už naudojimąsi mokamomis vietomis automobiliams statyti nuostatas nuspręsta pakeisti suteikiant nuolaidas statant automobilių nuoma besiverčiančių įmonių transporto priemones.

„Už automobilio, naudojamo dalijimosi automobiliu paslaugai teikti, stovėjimą specialiai šiai paslaugai rezervuotoje stovėjimo vietoje“ mėlynojoje zonoje nuspręsta taikyti 350 litų per mėnesį dydžio rinkliavą, raudonojoje zonoje – 250 litų per mėnesį, geltonojoje zonoje – 165 litų per mėnesį, žaliojoje zonoje – 85 litų per mėnesį, baltojoje zonoje – 65 litų per mėnesį.

Trumpiau tariant, tas, kas skundžiasi dėl biudžeto skylių, dažnai daro gražų perpus sumažintos rinkliavos gestą konkrečiai verslininkų grupei.

Meras tik juokiasi

Tarybos posėdyje iš karto pasipylė kaltinimai merui Artūrui Zuokui, kad jis proteguoja vieną automobilius nuomojančią įmonę: esą A.Zuoko vadovaujamas judėjimas „Taip!“ iš jos nuomoja automobilius „Fiat Panda“. Meras šių replikų nebuvo linkęs komentuoti, tik saldžiai pasijuokė.

„Neatsimenu mintinai, kokių įmonių yra. Jeigu dabar yra viena firma, tai bus viena, jeigu atsiras dvi – bus dvi, jeigu atsiras trečia, bus keturios“, – sakė A.Zuokas.

Tarybos opozicija po balsavimo, kurio rezultatai buvo palankūs priimti sprendimą, žadėjo aiškintis dėl tokių nuolaidų žalos savivaldybės biudžetui nustatymo.

Biudžetas nukentės

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų atstovas taryboje Raimundas Alekna „Vilniaus dienai“ sakė, kad šis atvejis nuo kitų galimo verslo protegavimo priimant sprendimus taryboje atvejų skiriasi tuo, jog šį kartą nuolaidos naudingos itin mažam verslininkų ratui, gal netgi tik vienai įmonei.

„Meras taip ir neatsakė, ar ten yra daugiau bendrovių. Mūsų žiniomis, yra tiktai viena. Jeigu mano žinomi duomenys tikslūs, joje dirbo dabartinis “Susisiekimo paslaugų„ vadovas Gintas Bliuvas (G.Bliuvas anksčiau buvo bendrovės “Autobrava„ vadovas – red. past.). Ši veikla nemaža dalimi susijusi su tuo, kad A.Zuoko judėjimas “Taip!„ išsinuomojo automobilius su reklaminiu užrašu. Daug yra klausimų, daug ženklų, kad tai savanaudiškas sprendimas ir kad vilniečiai iš to tikrai neturės naudos, o sumažinus 50 proc. tuos tarifus, akivaizdu, biudžetas nukentės“, – sakė R.Alekna.

„31 automobilį esame išsinuomoję iš bendrovės “Autobrava„. Deja, besivadovaudami pasirašyta sutartimi, negalime atskleisti automobilių nuomos kainos“, – oficialiai „Vilniaus dienai“ atsakė judėjimas „Taip!“.

Buvusio miesto mero teigimu, tarybai skubos tvarka nubalsavus už šį nutarimą, telieka prašyti Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Etikos komisijos išaiškinimo, ar nebuvo supainioti viešieji ir privatieji interesai. R.Alekna taip pat pabrėžė, kad galbūt bus kreiptasi ir į Generalinę prokuratūrą siekiant apginti viešąjį interesą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų