Pereiti į pagrindinį turinį

Orakulai spėja antrojo turo rezultatus

2012-10-21 19:47
Orakulai spėja antrojo    turo rezultatus
Orakulai spėja antrojo turo rezultatus / Gedimino Bartuškos nuotr.

„Vilniaus dienos„ organizuoto konkurso “Rinkimų orakulas“ nugalėtojai spėja, kad antrajame Seimo rinkimų ture laimės visuomenei gerai žinomi politikai.

Skirti vertingi prizai

Šią savaitę paskelbėme mėnesį trukusio konkurso skaitytojams „Rinkimų orakulas“ nugalėtojus. Pirmą vietą konkurse užėmė Rasida Žygienė, antrą – Algirdas Dranseika, trečioje liko Gintautas Bagdzevičius.

Visiems jiems skirti vertingi prizai.

Kultūros ministerijos Profesionaliojo meno skyriuje vyriausiąja specialiste dirbanti R.Žygienė prizo kol kas neatsiėmė. Artimiausiomis dienomis redakcija pasistengs jį įteikti.

Tačiau R.Žygienė jau susisiekė su redakcija, papasakojo, kad tikrai vieną vakarą kartu su vyru užpildė „Rinkimų orakulo" anketas. Ji kiek nustebo, sužinojusi, kad atspėjo 12 kandidatų iš 20-ies, patekusių į antrąjį Seimo rinkimų turą dešimtyje Vilniaus teritorijoje esančių vienmandačių apygardų, bet pasidžiaugė, pelniusi pirmą vietą konkurse ir solidžiausią prizą.

Dešinysis ir kairysis

Antrą vietą užėmęs A.Dranseika jau tą pačią dieną, kai paaiškėjo konkurso rezultatai, apsilankė redakcijoje, atsiėmė prizą.

Jis sakė paskaitinėjantis „Vilniaus dieną„ ir vieną kartą, pamatęs laikraštyje „Rinkimų orakulo“ konkurso anketą, nusprendė ją užpildyti ir atnešti į redakciją. „Seku politinius įvykius, domiuosi jais, todėl maždaug įsivaizduoju, kuris politikas yra populiaresnis, kuris turi galimybę laimėti vienoje ar kitoje apygardoje", – sakė A.Dranseika ir pridūrė, kad yra dešiniųjų pažiūrų žmogus.

Paklaustas, kodėl, jo nuomone, Vilniuje tiek daug balsų surinko Tėvynės sąjunga ir Liberalų sąjūdis, A.Dranseika atsakė: „Man tai visai nenuostabu – čia sostinė, čia gyvena nemažai inteligentijos, šviesuomenės, pagaliau valdininkų, valstybės tarnautojų. Taigi, jų aktyvus dalyvavimas balsavime, matyt, nulėmė konservatorių ir liberalų sėkmę. O meras Artūras Zuokas, kaip paaiškėjo, jau nebėra vilniečiams koks nors pranašas – labai jau jo veikloje daug paradiškumo."

Trečios vietos nugalėtojas G.Bagdzevičius irgi jau atėjo į redakciją atsiimti prizo. Jis teigė esąs nuolatinis „Vilniaus dienos„ skaitytojas. “Man patinka šio laikraščio nuosaikumas, analitiškumas, platus temų spektras„, – pasakojo G.Bagdzevičius. Jis irgi tvirtino besidomintis politika, tačiau yra labiau kairiųjų pažiūrų. “Bet stengiuosi politinius procesus vertinti objektyviai – štai, kad ir dalyvaudamas „Rinkimų orakulo“ konkurse atidėjau į šalį visas simpatijas ir antipatijas, bandžiau tiesiog spėti, kurie kandidatai yra populiaresni savo apygardose, kurie turi potencialą laimėti", – sakė jis.

Nuomonės beveik sutapo

Paprašėme orakulų spėti, kas laimės Vilniaus vienmandatėse per antrąjį Seimo rinkimų turą, kuris bus po savaitės.

A.Dranseika tvirtino manąs, kad Naujamiesčio apygardoje konservatorė Irena Degutienė nesunkiai nugalės „Drąsos kelio“ vedlę Neringą Venckienę, Senamiesčio apygardoje Tėvynės sąjungos narys Arvydas Anušauskas švęs pergalę prieš Liberalų sąjūdžio vieną lyderių Petrą Auštrevičių, Antakalnio apygardoje mandatą iškovos Tėvynės sąjungos pirmininkas Andrius Kubilius – jis aplenks „Drąsos kelio“ atstovę Aureliją Stancikienę.

Pasak A.Dranseikos, socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis Žirmūnų apygardoje turėtų nugalėti konservatorę Viliją Aleknaitę-Abramikienę, Fabijoniškių apygardoje Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas turėtų aplenkti konservatorių Dainių Kreivį, Šeškinės apygardoje Tėvynės sąjungos narys Audronius Ažubalis surinks daugiau balsų už Lenkų rinkimų akcijos atstovą Zbignievą Maciejevskį, Justiniškių apygardoje pergalę švęs konservatorius Paulius Saudargas, o ne Lenkų rinkimų akcijos narė Sofija Matarevič.

Antrą vietą „Rinkimų orakule“ užėmęs A.Dranseika teigia, kad Karoliniškių apygardoje laimės konservatorių atstovė Danutė Bekintienė – ji aplenks save išsikėlusį Liną Balsį, Lazdynų apygardoje Tėvynės sąjungos atstovas Algis Strelčiūnas turėtų aplenkti Liberalų sąjūdžio vicepirmininką Gintarą Steponavičių, Naujosios Vilnios apygardoje pergalę švęs Lenkų rinkimų akcijos atstovas Tadeušas Andžejevskis, o ne Darbo partijos narys Sergejus Ursulas.

Su dauguma šių prognozių sutiko ir trečią vietą konkurse laimėjęs G.Bagdzevičius, tik, jo nuomone, Karoliniškių apygardoje laimės L.Balsys, o ne D.Bekintienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų