Pereiti į pagrindinį turinį

Pagarsėjęs teisėjas B. Varsackas susirūpino kauniečių gerove

2013-05-15 08:24
Pagarsėjęs teisėjas B. Varsackas susirūpino kauniečių gerove
Pagarsėjęs teisėjas B. Varsackas susirūpino kauniečių gerove / Tomo Raginos nuotr.

Kreiptis dėl blogybių mieste gali bet kuris Kauno gyventojas. Vienų patirtis rodo, kad į pastabas nereaguojama, kiti džiaugiasi ko nors pasiekę. Vis dėlto, spręsdami miestiečių rūpesčius, valdininkai retai nurodo besikreipusio asmens pareigas, nebent tai – teisėjas.

Padarė karjerą, tapo kauniečiu

Šiandien Kauno savivaldybės Eismo saugumo komisijos darbotvarkėje tarp 14 numatytų klausimų vienas išsiskiria formuluote: „Kauno apylinkės teismo teisėjo B.Varsacko prašymas ties Savanorių pr. 91 įrengti atitvarus“.

Ar teisėjas ten gyvena ir nori pasirūpinti eismo saugumu? Bronius Varsackas labiau žinomas kaip Kėdainių apylinkės teismo teisėjas, kuris tyrė Drąsiaus Kedžio mažametės dukros gyvenamosios vietos nustatymo bylą. Teisėjas paskelbė nutartį, kurioje mažametės D.Kedžio dukters gyvenamoji vieta nustatyta pas motiną Laimutę Stankūnaitę.

Karjeros laiptai teisėją B.Varsacką pakylėjo į Kauno apylinkės teismo teisėjus. Apsigyvenęs Kaune teisėjas ėmėsi spręsti savo gyvenamojoje vietoje kilusius keblius klausimus.

Mokykloje dirba žmona

Paaiškėjo, kad teisėjo B.Varsacko nurodytu adresu yra Kauno Vinco Bacevičiaus pradinė mokykla. „Kokius atitvarus įrengti? Kur įrengti? Kas kreipėsi?“ – klausimais „Kauno dieną“ apipylė mokyklos direktorė Jūratė Bijeikienė. 

Direktorė su kolegėmis tikino, kad jų niekas neinformavo apie kokius nors ketinimus dėl atitvarų. Išgirdusios, kad dėl atitvarų kreipėsi kažkas iš teismo, pedagogės ėmė svarstyti galimas kandidatūras.

Susivokė tik išgirdusios teisėjo B.Varsacko pavardę. Pasirodo, teisėjo B.Varsacko žmona Audronė Varsackienė šioje mokykloje pradinukus moko anglų kalbos.

Problema išties egzistuoja

Tarpduryje stabtelėjusi A.Varsackienė atrodė nustebusi. Ir ne tik dėl direktorės kvietimo, o ir dėl jos vyro kreipimosi įrengti ties mokykla atitvarus. „Pirmą kartą girdžiu“, – pečiais gūžtelėjo A.Varsackienė. Ji tikino, kas sutuoktinis jai neužsiminė apie tokius savo ketinimus.

„Direktore, o ar tai blogai?“ – tarsi gindamasi paklausė A.Varsackienė. Direktorė pripažino, kad problema egzistuoja. A.Varsackienė pridūrė, kad tėvai, veždami vaikus į mokyklą ir atvažiuodami jų pasiimti, šaligatviu važiuoja iki pat mokyklos durų.

„Ne kartą kreipėmės į policiją. Buvo surengti reidai ir kai kurie tėvai buvo nubausti. Tačiau vis tiek važinėja“, – neslėpė mokyklos vadovė J.Bijeikienė. Pedagogės ironizavo, kad, jei galėtų, tėvai automobiliais turbūt ir į klasę įvažiuotų.

Nepamiršo prisistatyti

Vis dėlto moterys negalėjo atsistebėti tokia teisėjo iniciatyva. Juolab kad ir pats teisėjas patvirtino žmonos į darbą nelydintis ir tik kartą yra pastebėjęs toje vietoje šaligatviu važiuojančius automobilius.

„Aš paprasčiausiai išreiškiau rūpestį Kelių policijai, o jie pažadėjo pasirūpinti“, – paaiškino B.Varsackas.

Apie savo rūpestį žmonai esą jis pamiršo pasipasakoti. O ir į policiją teisėjas esą kreipėsi kaip paprastas pilietiškas gyventojas. „Pareigų juk nenuslėpsi“, – teisinosi B.Varsackas.

Kelių policijos valdybos Eismo organizavimo poskyrio vyresnysis inspektorius Linas Gudonis nuramino, kad dėl padėties prie mokyklos anksčiau ar vėliau ir taip būtų sprendžiama.

„Jis prisistatė kaip teisėjas, tai mes ir parašėme, kad teisėjas“, – juokėsi L.Gudonis. Pareigūnai pastebėjo, kad prestižines pareigas užimantys žmonės mėgsta įrašyti jas savo prašymuose. Įkvepiantis teisėjo pavyzdingumas ragina laukti kitų jo iniciatyvų Kauno mieste.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų