Pereiti į pagrindinį turinį

Palytėtos ligos, bet gražios

2008-10-23 09:00
Palytėtos ligos, bet gražios
Palytėtos ligos, bet gražios / Andriaus Privedo nuotr.

Po chemoterapijos kurso plaukų netekusioms moterims Vilniaus universiteto Onkologijos institute pristatyta galvos apdangalų kolekcija.

"Nuo ligos nepabėgsi, bet sergant svarbu į save pažvelgti kitaip. Jei norėsite būti gražios, tai ir būsite. Labai gerai, kai tą grožį dar kas nors iš šalies pakoreguoja", – vakar Onkologijos institute surengtame madų šou kalbėjo liaudies dainų atlikėja Veronika Povilionienė.

Jai užtraukus dainą į sceną ėmė kopti įvairiais galvos apdangalais pasipuošusios Vilniaus dailės akademijos (VDA) Kostiumo dizaino katedros studentės. Jos pristatė savo sukurtų kepurių kolekciją ir į renginį atėjusioms su vėžiu kovojančioms moterims demonstravo, kaip stilingai užsirišti skareles.

Nelengvą krūties vėžio gydymą perėjusi V.Povilionienė prisipažino po akistatos su liga susidraugavusi su įvairiomis kepuraitėmis.

"Nelaukiau, kol nuslinks plaukai. Pastebėjusi, kad jie krinta kuokštais, paprašiau mane nuskusti. Pliką galvą dengiau kepurėmis", – pasakojo liaudies dainų atlikėja.

Tuo metu jai kilo idėja sukurti galvos apdangalų kolekciją bendradarbiaujant su VDA studentėmis. Vadovaujamos Kostiumo dizaino katedros vedėjos Danguolės Brogienės merginos kibo į darbus ir pagamino įvairiausių kepurių.

"Norime, kad sunkumus paverstumėte švente, džiaugsmu, viltimi ir svajonėmis. Tikimės, kad teigiamos emocijos jums padės pasveikti", – kalbėjo D.Brogienė.
Studenčių kolekcija palydėta plojimais. Nusiėmusios perukus moterys puošėsi kepurėmis ir šypsojosi pamačiusios atvaizdą veidrodyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų