Pereiti į pagrindinį turinį

Panemunės tiltas griūva, Varnių tiltas paplautas

2010-09-03 07:07
Nerūpi: pasak H.A.Kebeikio, liūčių paplautas Varnių tiltas – akivaizdus valdžios neūkiškumo įrodymas.
Nerūpi: pasak H.A.Kebeikio, liūčių paplautas Varnių tiltas – akivaizdus valdžios neūkiškumo įrodymas. / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Varnių tiltas pavojingai paplautas, ten žiojėja skylė", – sunerimusi kalbėjo į "Kauno dieną" paskambinusi susirūpinusi miestietė.

Kelių statybos inžinierius Henrikas Adolfas Kebeikis, Kauno tiltus pažįstantis kaip savo rankos pirštus, pripažįsta – tiltas per Nerį, kauniečių vadinamas Varnių tiltu, pavojingai niokojamas gamtos. "Tai miesto valdžios apsileidimas. Valdžia labiau žiūri į pinigus, kurie plaukia jiems į kišenę, o nesirūpina miesto turtu", – kandžiai pareiškė tiltų specialistas.

Įdėmiai apžiūrėjęs Varnių tiltą, H.A.Kebeikis neabejojo, kad būtina keisti tilto deformacinę siūlę. Dešiniajame Neries upės krante vanduo plauna dešinį kūgį, o po kelių liūčių vanduo gali atidengti ir tilto polius. "Kol žiojėjo tik nedidelė duobė, ją užtaisyti buvo juokų darbas. Ir būtų kainavę gal šimtą litų. Dabar jau reikės tūkstančių, nes išplauti gruntą iki krante stovinčių taurų nedaug beliko", – pastebėjo inžinierius.

Jis apgailestauja, kad miestiečiams tarnaujantys tiltai neprižiūrimi. "Tiltui tik 27 metai. Tai vaikiškas amžius, bet pažiūrėkite, kaip jis atrodo", – piktinosi H.A.Kebeikis. Jis ramina kauniečius, kad kol kas Varnių tilto būklė nėra pavojinga, tačiau esančias bėdas būtina spręsti kuo skubiau.

Anot specialisto, tiltai statomi šimtmečiams, tačiau jei Varnių tiltas nebus prižiūrimas, dar po kelerių metų iš jo nežinia kas liks.

Kelių statybos inžinierius prisipažįsta, kad jam labai skauda širdį ir dėl kitų miesto tiltų, kuriais niekas nesirūpina. H.A.Kebeikis jau ne kartą yra sakęs, kad pavojinga važinėti ir vaikščioti Savanorių prospekto estakada. Anot jo, Rokuose esančio viaduko per geležinkelį būklė taip pat tragiška. Rūpesčių kelia ir tiltas per Jiesią, jungiantis Garliavą ir Rokus. Specialistas neabejoja, kad viena didžiausių problemų – atsakingų valdininkų kompetencijos trūkumas.

"Kai miesto ūkiui vadovaujantis pienburnis pareiškia, kad už 30 tūkst. litų suremontavo griūvantį Panemunės tiltą, apie ką dar galima kalbėti?" – piktinosi H.A.Kebeikis.

Kauno meras Andrius Kupčinskas tikino važiavęs per Varnių tiltą, tačiau nieko pavojingo nepastebėjęs. "Dėkui H.A.Kebeikiui, kad rūpinasi. Reikės pasidomėti, kokia ten situacija. Gal per naktį tiltas nenugrius", – situaciją pakomentavo A.Kupčinskas.

Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis patvirtino žinantis apie tilto situaciją ir pažadėjo, kad artimiausius metu Varnių tiltas bus sutvarkytas. "Tiltas nukentėjo dėl liūčių. Iš Kelių direkcijos yra numatyta skirti lėšų šiems darbams. Jau paskelbtas konkursas, kurio laimėtojas juos atliks", – informavo Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas.

Varnių tiltas

Tilto ilgis su prietilčiais – 328 m.

Važiuojamosios dalies plotis – 21 m.

Tiltas pastatytas 1983 m.

Tarpukariu Vilijampolę ir Žaliakalnį jungė Eigulių tiltas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų