Patiekalai iš visos Europos Pereiti į pagrindinį turinį

Patiekalai iš visos Europos

2008-12-20 09:00
Patiekalai iš visos Europos
Patiekalai iš visos Europos / Ingos Juodytės nuotr. Drąsa: nepabijojusi ekonominės krizės, V.Nevoina atidarė naują "Esse" restoraną, lankytojams žadėdama neaukštas kainas ir maistą iš visos Europos.

Naujame restorane "Esse" skaniai pavalgyti gali ir prabangaus maisto gurmanai, ir skubantis jaunimas. Gedimino pr. 50 įsikūręs restoranas žavi ne tik patiekalų, bet ir vynų gausa.

Veronika Nevoina: Valgio gaminimas – tai mokslas, saugantis daugybę paslapčių, ir menas, savo kūrybine energija suteikiantis nepakartojamą malonumą.

Viskas, kas skaniausia

"Esse" restorano savininkė Veronika Nevoina patikino, kad jų restorano valgiaraštis sudarytas labai kruopščiai, stengiantis parinkti pačius geriausius ir skaniausius patiekalus.

"Jausdama nesuvaldomą troškimą pažinti ir perprasti, išragavau daugybę įvairiausių karštų patiekalų. Kiekvienos šalies virtuvė – tai ne tik unikalus istorinio vystymosi ir geografinio šalies išsidėstymo paveldas, bet ir plati pojūčių paletė", – teigė savininkė.

Moteris tikino, jog buvo nelengva sudaryti valgiaraštį, tačiau ji tikra, kad tai geriausia, ką galima atrasti Vilniuje.

"Pamenu, kaip Oskaras Koršunovas, paragavęs mūsų restorano midijų pasakė, jog tokio gardėsio nėra net Briuselyje", – šmaikštavo V.Nevoina.

Vyno ir maisto harmonija

"Esse" savininkė pasakojo, kad vienas iš išskirtinių restorano bruožų yra tai, kad beveik kiekvienas patiekalas, turi tik sau tinkantį vyną.

"Sudarydami vynų meniu, specialiai pasikvietėme someljė, kad jis parinktų reikiamus gėrimus. Todėl dabar galime didžiuotis pačiais geriausiais vynais iš viso pasaulio", – paaiškino ji.

Restorano virėjai buvo siunčiami stažuotis į Italiją, Austriją, kad žinotų ne tik subtiliausias maisto gaminimo paslaptis, bet ir kokį vyną parinkti atitinkamam patiekalui.

"Valgio gaminimas – tai mokslas, saugantis daugybę paslapčių, ir menas, savo kūrybine energija suteikiantis nepakartojamą malonumą. Todėl maisto ir gėrimo harmonija būtina", – kalbėjo savininkė.

Patys populiariausi

V.Nevoina pastebėjo, kad restorano lankytojai labai pamėgo midijas, "Baro užkandžius" – itališkus skrebučius, keptą doradą su pomidorais ir, žinoma, keptą otą.

"Mes neseniai atsidarėme, bet jau matyti populiariausių patiekalų tendencija. Mūsų klientai turi tikrai gerą skonį", – sakė savininkė.

Į valgiaraštį įtraukti ir tokie patiekalai: kepta stirniena su kriaušėmis, kepta antiena su obuoliais, avienos nugarinė su šonkauliukais.

"Kol kas šie patiekalai dar nelabai įprasti Lietuvos auditorijai. Tikiuosi, žmonės ims juos dažniau ragauti, ypač kai ir kaina mūsų restorane nedidelė", – teigė V.Nevoina.

Vienas įdomiausių desertų, jos manymu, yra "Marškiniuotas mauras". Tai yra šokoladinis pyragas, pagardintas ledais ir riešutais. Šio deserto receptą virėja atsivežė net iš Austrijos.

Vynas parduotuvės kainomis

V.Nevoina pasakojo, kad jų restorane vyno butelius galima nusipirkti ir neštis į namus.

"Tikriausiai ne daugelyje restoranų galima įsigyti geriausio pasaulio vyno parduotuvės kainomis. Jeigu klientas perka jį ir nešasi į namus, neuždedame restorano antkainio", – paaiškino moteris.

Maistą klientai gali užsisakyti ir neštis namo, ypač "Baro užkandžius" ar kitus, sūrio rinkinius. Jie pagaminami per keletą minučių.

Raminanti atmosfera

Kuriant interjerą, V.Nevoina troško, kad čia tvyrotų ramybė ir jaukumas.

"Restorane lankosi jauni, perspektyvūs, gero skonio manierą turintys žmonės, todėl labai svarbu, kad jie gerai jaustųsi. Minkšti krėslai, erdvę didinantys veidrodžiai suteikia restoranui prabangos įspūdžio", – teigė savininkė.

Ji įsitikinusi, jog tiek restorano išplanavimas, tiek pati aplinka yra patogi, skirta maloniai pasisėdėti.

"Čia yra dvi salės: vienoje lankytojai, sėdėdami prie staliukų, gali ramiai stebėti gatvę, o kitoje, uždaresnėje, patogiau įsitaisyti didesnėms kompanijoms, norinčioms jaukiau pabendrauti", – sakė V.Nevoina.

Naujųjų metų vakarą restorano savininkė žadėjo ir staigmenų.

"Dirbsime visą naktį, iki tol, kol išeis paskutinis lankytojas. Esame paruošę ir dovanų, ir staigmenų. Bus labai linksma. Mėgausimės gyva muzika, ragausime skaniausius vynus", – intrigavo ji.


Patiekalų kainos:

Dienos pietūs:

Dienos sriuba – 5 Lt

Tuno salotos – 7 Lt

Blyneliai su grybais ir vištiena – 8 Lt

Cukinija su jautiena – 13 Lt

Vištienos troškinys – 12 Lt

Kiti patiekalai:

Kepta stirniena su kriaušėmis – 58 Lt

Antiena su obuoliais – 43 Lt

"Baro užkandžiai" – 4 Lt

Vyno taurė – nuo 6 Lt

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų