Pereiti į pagrindinį turinį

Pavasarinė švara: sostinės gatves valo net 20 specialių mašinų

2018-03-28 03:00 diena.lt inf.

Praėjusios savaitės pabaigoje sostinėje prasidėjo pavasarinis gatvių valymas: iš gatvių šalinama per žiemos sezoną susikaupęs smėlis, druskos ir kiti nešvarumai.

Šiuo metu gatves valo net 20 specialių vakuuminių  mašinų. Jomis kelininkai apima daugiau kaip pusė šimto gatvių – 110 kilometrų teritorija, o iki gegužės mėnesio bus išvalyta ir likusi dalis –  daugiau kaip 500 gatvių (3 mln. kv. m. teritorija).

Savaitgalį darbai vyko itin intensyviai – buvo valomos senamiestis – Kosčiuškos, Trakų, Pylimo, Olandų, Kauno, Šopeno, Krivių, Filaretų, Polocko, Sluškų, Žvėrynas, Pieninės, Latvių, Kraševskio, Pušų,  Treniotos, Moniuškos, Jasinskio, Pamėnkalnio, Stulginskio, Jakšto, Gynėjų, Pylimo, Vrublevskio gatvės ir Mindaugo tilto skveras. Taip pat pradėti valymo darbai ir Naujamiestyje, Šnipiškėse, Karoliniškėse, Lazdynuose, Pilaitėje, Šeškinėje, Fabijoniškėse, Pašilaičiuose, Justiniškėse, Viršuliškėse, Žirmūnuose, Santariškėse, Antakalnyje.

Iki gegužės mėnesio vakuuminiu būdu bus išvalytos ir likusios sostinės gatvės, iš viso –  daugiau kaip 500. Kad gatvės būtų švariai išvalytos, jos paprastai valomos net 4-5 kartus.

Prieš mažiau nei savaitę pradėjus pavasarinį gatvių valymą Vilniuje jau surinkta apie 516 tonų po žiemos sezono sostinės gatvėse susikaupusio smėlio, druskos ir kitų nešvarumų.

Pirmiausia išvalomos magistralines gatvės ir gatvės, kuriomis vyksta tranzitinis ir viešojo transporto eismas. Visi darbai atliekami nakties metu, kad dieną mieste nesusidarytų automobilių spūstys ir vairuotojai nepatirtų nepatogumų.

Per mėnesį paprastai nuvaloma apie 450 tūkst. kv. m gatvių.  Specialiu drėkinimo būdu gatvės pradedamos valyti šiek tiek vėliau, kai vidutinė oro temperatūra laikosi teigiama. Tuomet reprezentacinės miesto gatvės, kurių plotas siekia apie 104,4  tūkst. kv. metrų, yra valomos drėkinant 4-5 kartus per mėnesį.

Dėl klausimų, susijusių su gatvių valymu, galima kreiptis į Rasą Ražanskienę, Teritorijų tvarkymo poskyrio vedėją,  tel. (8 5) 211 2135.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų