Pereiti į pagrindinį turinį

Pensininkų kates Kaune sterilizuos pigiau

2013-02-19 18:25
Pensininkų kates Kaune sterilizuos pigiau
Pensininkų kates Kaune sterilizuos pigiau / Artūro Morozovo nuotr.

Paskutinį vasario antradienį minima Pasaulinė gyvūnų sterilizacijos diena. Tai gera proga dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į nemažėjantį benamių gyvūnų skaičių Lietuvoje bei laikomų namuose kačių ir katinų sterilizavimą – efektyvų ir humanišką būdą problemai spręsti.

„Kviečiame vasario 23–24 d. Kauno miesto senjorus pasinaudoti galimybe kastruoti savo auginamą katę ar katiną gerokai pigiau – už 25 litus. Tai pasiekta mūsų tarnybai bendradarbiaujant su miesto veterinarijos gydytojais ir Sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademija“, – informavo gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ vadovė Brigita Kymantaitė.

„Senjorai turėtų iš anksto registruotis telefonu 8 675 222 90 ir, atvykę į gyvūnų gydyklą, pateikti pensininko pažymėjimą. Bus sterilizuojami tik 80-ies senjorų katės ir katinai. Šia akcija siekiame sumažinti išmetamų į gatvę, atnešamų į globos namus ar kitais būdais atsikratomų gyvūnų ar jų prieaugio. Tikimės, kad po šios akcijos miestiečių ausis rečiau erzins naktinės nesterilizuotų kačių ir katinų serenados. Verta žinoti, kad sterilizuotoms katėms praktiškai pavyksta išvengti pieno liaukų vėžio, pūlingo gimdos uždegimo, o kastruotiems katinams – prostatos vėžio“, – atkreipė dėmesį B.Kymantaitė.

Vasarį ir visą kovą Kaune veterinarijos klinika „Gyvūnų Edenas“, Žaliakalnio veterinarijos klinika ir Nojaus veterinarija, pažymėdami Pasaulinę gyvūnų sterilizacijos dieną, taip pat sterilizuos naminius gyvūnus pigiau.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų