Pereiti į pagrindinį turinį

Pėsčiųjų siaubu tapęs politikas baudos mokėti nenori

2013-03-22 19:00
Pėsčiųjų siaubu tapęs politikas baudos mokėti nenori
Pėsčiųjų siaubu tapęs politikas baudos mokėti nenori / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Teismas nusprendė, kad pėsčiųjų siaubo vardą užsitarnavęs Kauno politikas Bronislovas Kučinskas negali vairuoti automobilio ir privalo sumokėti tūkstantinę baudą. B.Kučinskas teismo sprendimą apskundė.

Išgirdo griežtą nutartį

Kauno miesto apylinkės teismas prieš keletą savaičių nusprendė, kad B.Kučinskas turi sumokėti 3,4 tūkst. litų dydžio baudą ir 3,5 metų verstis be vairuotojo pažymėjimo. Tokio griežto nutarimo politikas sulaukė už tai, kad prieš metus Varnių gatvės pėsčiųjų perėjoje partrenkęs ir sužalojęs pėsčiąją pabėgo iš įvykio vietos.

B.Kučinskas toliau tikina, kad jokio įvykio nebuvo, todėl teismo sprendimą apskundė.

„Turi juk būti teisybė. Nieko aš nepartrenkiau. Sustojau prieš perėją, o ji eidama pargriuvo“, – savąją įvykių versiją dėstė B.Kučinskas.

Pedagogę išvadino melage

Visai kitokią versiją teismui pasakojo perėjoje sužalota Vilijampolės gyventoja Genovaitė Augevičienė. Buvusios pedagogės pasakojimu, B.Kučinsko vairuojamas visureigis „Nissan Terrano“ buferiu trenkė jai į šoną ir parbloškė ant žemės. Moteris galva trenkėsi į betoninį šaligatvio bortelį. 

Pažintis su B.Kučinsku pensininkę šokiravo. Ji teigia, kad politikas buvo labai nemandagus, šiurkštus.

Šlapią, išsidraikiusiais plaukais namo parsvirduliavusią moterį į Kauno klinikas nuvežė kaimynė. Lūžių medikai neaptiko, tačiau diagnozavo labai stiprius sumušimus ir galvos smegenų sukrėtimą. Moteris pasakojo didelius galvos skausmus ir svaigulį jautusi kelis mėnesius, vaistams išleidusi ne vieną šimtinę. Taip pat ji pastebėjo, kad yra pablogėjęs regėjimas anksčiau operuota akimi.

G.Augevičienė ir šiuo metu jaučiasi blogai. Artimieji neabejoja, kad prie prastos savijautos prisidėjo ir avarijos padariniai. Įvykis pareikalavo ne tik fizinių jėgų. Teismą teko įtikinėti, kad G.Augevičienė nėra melagė.

„Jei būtume žinoję, kad tai kainuos tiek nervų, gal net nebūtume rašę to pareiškimo. Mes iš jo nieko nereikalaujame, o jau turime gintis, kad mūsų neapkaltintu šmeižtu“, – sakė nukentėjusiosios dukra Rasa Kazakevičienė. Pati nukentėjusioji „Kauno dienai“ yra sakiusi, kad B.Kučinskui būtų atleidusi.

„Jei būtų bent nuoširdžiai atsiprašęs, būčiau atleidusi. Bet jis kažkodėl iš manęs kvailę nori padaryti“, – stebėjosi G.Augevičienė.

B.Kučinskas teisme bandė aiškinti, kad G.Augevičienė kalba nesąmonės, nes jau yra garbaus amžiaus, tačiau vyras už nukentėjusiąją yra vos porą metų jaunesnis.

Įkliuvo ne pirmą kartą

Jei praras vairuotojo pažymėjimą, 74 metų B.Kučinskui naują dokumentą gauti bus nelengva, nes reikės pateikti ne tik sveikatos pažymą, bet ir perlaikyti egzaminus.

Jei ir apeliacinis teismas nuspręs, kad B.Kučinskas nėra vertas vairuoti automobilį, leidimas gauti naują pažymėjimą gali būti gautas anksčiau, jei vyras įrodys, kad transporto priemonė jam yra išties labai reikalinga. Vis dėlto B.Kučinsko atveju policija žada elgtis principingai ir stengtis, kad pensininkas prie vairo nesėstų kuo ilgiau.

Prieš pusantrų metų policija šį veikėją jau auklėjo už tai, kad jis Kovo 11-osios gatvės perėjoje partrenkė merginą ir nuvažiavo iš įvykio vietos. Apskritai policijos duomenų bazėje B.Kučinsko pavardė paminėta ne sykį ir ne du.

Per pastaruosius porą metų B.Kučinskas teismuose lankėsi gana dažnai. Jis buvo teisiamas vadinamojoje auksinio tualeto byloje, bylinėjosi su buvusia darboviete „Kauno turizmo ir informacijos centras ir konferencijų biuras“.

Į savivaldybės tarybą šią kadenciją B.Kučinskas nėra išrinktas, tačiau žada dalyvauti kituose savivaldos rinkimuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų