Pereiti į pagrindinį turinį

Policijos reidas taksistų negąsdina - pažeidimai skaičiuojami dešimtimis

2010-09-17 00:59
Policijos reidas taksistų negąsdina - pažeidimai skaičiuojami dešimtimis
Policijos reidas taksistų negąsdina - pažeidimai skaičiuojami dešimtimis / Alius Koroliovas

Iš oro uosto į centrą keleivius vežantys taksistai, net ir žinodami, kad bus vykdomas patikrinimas, už kelionę reikalauja nepagrįstos kainos. Ir įkliūva.

Šiomis dienomis oro uoste dirbančius taksistus tikrinantys Vilniaus savivaldybės darbuotojai ir policijos pareigūnai pažeidimus fiksuoja dešimtimis. Dažniausias pažeidimas – iš keleivių reikalaujama nepagrįstai didelė kaina. Nors apie rugsėjo 15–17 d. vykstančius reidus viešai buvo pranešta iš anksto, taksi vairuotojai vis tiek buvo linkę piktnaudžiauti.

"Vien šiandien užfiksavome 11 pažeidimų. Dažniausiai pasitaikantis pažeidimas – nepagrįsti taksometro rodmenys. Šiaip tokius reidus atliekame praktiškai kiekvieną savaitę, tačiau šįkart norėjome padaryti savotišką eksperimentą – apie reidą pranešėme viešai. Norėjome pažiūrėti, ar dėl to pažeidimų sumažės", – sakė Vilniaus savivaldybės Eismo organizavimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Evaldas Matonis.

Jis pasakojo, kad per šį reidą pasitaikė ir kurioziška situacija, kai vienas bendrovės "Martonas" vairuotojas pareigūnams sakė žinojęs, kad bus vykdomas patikrinimas, tačiau vis tiek įkliuvo iš keleivio už važiavimą reikalaudamas didesnės kainos nei priklauso.

Vykdydami oro uoste dirbančių taksi vairuotojų patikrinimus savivaldybės darbuotojai keleiviais neapsimeta. Jie su policijos pareigūnais stabdo iš Tarptautinio Vilniaus oro uosto važiuojančius taksi ir lygina GPS prietaiso ir taksometro rodmenis. Vairuotojui, kuris klastodamas taksometro rodmenis įkliūva pirmą kartą, gresia bauda nuo 200 iki 500 litų. "Vairuotojų, kurie dėl to paties įkliūtų ne pirmą kartą, kol kas nepasitaikė", – teigė E.Matonis.

Savivaldybė ne kartą yra kreipusis į Susisiekimo ministeriją ir prašiusi pakeisti taksi paslaugų apmokestinimo tvarką, nustatytą Keleivių vežimo lengvaisiais automobiliais – taksi taisyklėse. Dar metų pradžioje Vilniaus oro uoste vykusiame Vilniaus mero Viliaus Navicko ir oro uosto generalinio direktoriaus Tomo Vaišvilos susitikime buvo sutarta, kad reikia įvesti fiksuotą taksi mokestį, jeigu vykstama iš oro uosto į centrinę miesto dalį. Tačiau, pasak E.Matonio, kol kas Susisiekimo ministerija tokio sprendimo nėra priėmusi.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų