Pereiti į pagrindinį turinį

Politikas savivaliavo sostinėje

2009-06-11 23:59

Nepatenkintas atstatomos Kauno pilies projektu miesto tarybos narys Bronislovas Kučinskas ieškojo užtarėjų Vilniuje, nors politikui tokių įgaliojimų niekas nesuteikė.

Išvyko tarnybiniu automobiliu

"Projektas parengtas. Iš pilies padarytas kiaulių gardas. Tariuosi su visais, ką reikia daryti", – aiškino miesto tarybos narys Bronislovas Kučinskas. Vakar ryte jis pasinaudojo tarybos nariui suteikta teise ir savivaldybės automobiliu išvyko į Vilnių.

Kaip paaiškėjo, politikas nusprendė Kultūros paveldo departamente prie Kultūros ministerijos ieškoti patarimų, kaip sustabdyti Kauno pilies atstatymą. Jo nuomone, pilis turi būti atstatyta iš lietuviškų akmenų ir plytų.

Paklaustas, kas jį įpareigojo dėl Kauno pilies važiuoti į Vilnių, B.Kučinskas tikino, kad jam nereikia jokių įpareigojimų. "Esu Kauno apskrities turizmo informacijos centro direktoriaus pavaduotojas pilies statybai", – atkirto jis.

Miesto meras Andrius Kupčinskas nustebo sužinojęs, kad miesto tarybos narys Vilniuje sprendžia Kauno pilies atstatymo klausimus su niekuo nesuderinęs.

"Projekto įgyvendinimas išeina į finišo tiesiąją, todėl prieš porą savaičių pasirašiau potvarkį, kuriuo visus pilies atstatymo ir su šiuo projektu susijusius klausimus pavedžiau kuruoti vicemerui Rimantui Mikaičiui. B.Kučinskas neatsakingas už tai", – sakė A.Kupčinskas.

R.Mikaitis tikino taip pat neįpareigojęs B.Kučinsko Vilniuje spręsti pilies atstatymo klausimų. "Kaip tarybos narys jis gali atstovauti rinkėjams ar kokiai nors žmonių grupei, bet prisistatyti savivaldybės įgaliotu asmeniu jis neturi teisės", – pastebėjo vicemeras. Anot jo, Turizmo informacijos centrui nėra numatyta pilies atstatymo funkcija. Tuo rūpinasi savivaldybė.

Stabdys norvegų pinigus

Meras atkreipė dėmesį, kad B.Kučinskas pastaruoju metu labai piktas. Politiko pyktis greičiausiai nėra atsitiktinis. Turizmo informacijos centrui, kaip ir kitoms įstaigoms, 20 proc. sumažintas finansavimas. Kaip tik dėl to susvyravo direktoriaus pavaduotojo B.Kučinsko kėdė. "Kauno dienos" žiniomis, jis greičiausiai bus atleistas iš darbo.

Pats B.Kučinskas apie tai nenorėjo kalbėti ir tikino savo žygių dėl Kauno pilies projekto nesiejantis su jokiu atleidimu.

"Yra Rygos ir Venecijos chartijos, kur parašyta: jeigu kaime yra toks objektas. Kauno pilis yra respublikinis objektas, atstatinėti tokiu principu netinka", – savo poziciją dėstė miesto tarybos narys. Pasak jo, tokiu pilies atstatymo projektu labiausiai nepatenkinta draugija "Pilis".

Pilies atstatymo ir pritaikymo visuomenės poreikiams projektą finansuoja Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priežiūros komitetas.

Ekspertų išvados nerūpi

B.Kučinskas viešai yra pareiškęs, kad kreipsis į norvegus dėl finansavimo sustabdymo. "Draugija "Pilis" imasi šnekėti su norvegais, kad metams atidėtų pinigų skyrimą mums. Visuomeninė organizacija turi teisę su jais kalbėtis, aš to nedarau", – vakar gynėsi tarybos narys.

Draugija "Pilis" kreipėsi į įvairias institucijas dėl neva netinkamo pilies atstatymo projekto.

Kultūros ministerija su Kultūros paveldo prie Kultūros ministerijos atstovais peržiūrėjo ir įvertino Kauno pilies dalinio atkūrimo projektinę dokumentaciją. Ministro Remigijaus Vilkaičio rašte teigiama, kad projekto rengėjų atkūrimo metodas pasirinktas teisingai.

B.Kučinskas neslėpė susipažinęs su specialistų išvadomis ir kultūros ministro nuomone. "Jeigu jiems tinka, tegul jie ir atstato. Parodysime Europai, kokie mes nekvalifikuoti ir trenkti esame", – niršo tarybos narys.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų