Pereiti į pagrindinį turinį

Prabangios valdžios bokšto Kalėdos

2008-11-20 09:00
Prabangios valdžios bokšto Kalėdos
Prabangios valdžios bokšto Kalėdos / Nepatiko: pernai Kalėdų Senelį vakarėlyje vaidinęs savivaldybės administracijos direktorius G.Paluckas šiemet juo virsti nenori.

Tradicijos Vilniaus savivaldybėje kruopščiai puoselėjamos. Ypač jei jos susijusios su Kalėdomis. Per jas ir papildomi atlyginimai valdininkams pažyra, ir prabangios vakarienės su muzika bei devyniais karštaisiais patiekalais organizuojamos.

Vakarėlis, aišku, bus

Lapkritis dar nesibaigė, o savivaldybės koridoriuose jau sklando šventiniai gandai. Kalėdų vakarėlis bus? Paskalas suskubo patvirtinti pats savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas. "Aišku, kad bus! Kaip ir kiekvienais metais. Tik šįkart prieš Kalėdas, gal gruodžio 22, o gal 23 dieną."

Pernai savivaldybės tarnautojai ir tarybos nariai Kalėdas šventė prabangiame "Vilniaus vartų" klube "Pacha". Vakarėlis su salės nuoma, aptarnavimu, muzika, patiekalais ir gėrimais atsiėjo apie 40 tūkst. litų.

Tiesa, šventei nė lito neatriekta nuo miesto biudžeto. Tarnautojai už kvietimus į šventę patys turėjo susimokėti po 20–40 litų. Tačiau nė vienas dėl to nemurmėjo. Kai prieš Kalėdas išmokamas 13-as atlygis, vakarėliui keliasdešimties litų negaila.

Bet per metus Vilniaus klubų nuoma ir didžėjų paslaugos pastebimai šoktelėjo, tad G.Palucko skaičiavimu, šiemet tarnautojams vakarėlis greičiausiai kainuos apie 70–100 litų. Tikroji kaina paaiškės, kai bus pasirinkta konkreti šventės vieta ir suskaičiuotos  būtinos išlaidos. Vėl gelbės 13-as atlyginimas?

"Nu tai va, žinai..." – staiga nejaukiai pasijuto G.Paluckas.

Visi šoka, kaip moka

Be didžėjų, daugiau linksmintojų savivaldybė nesamdo: nei renginio vedėjo, nei Kalėdų Senelio ar kokios populiariosios muzikos grupės. "Oi, mes patys labai... Turim ir ūkininkų, ir kultūrininkų. Vieni groja, kiti šoka, dainuoja. Viskas vietoje, natūrinis ūkis", – juokėsi G.Paluckas.

Tiesa, Kalėdų Senelį taip pat tenka rinkti iš savų. Ši garbė tenka arba merui Juozui Imbrasui, arba savivaldybės administracijos direktoriui. Nusiplūkusiam Seneliui už triūsą vėliau irgi atlyginama – kitą dieną leidžiama vėluoti į darbą.

Pernai Kalėdų Seneliu išrinktas G.Paluckas ne itin džiaugėsi ir į raudoną kostiumą nė žiūrėti nenorėjo. Šiemet norėdamas išsisukti nuo panašaus vaidmens direktorius kitą auką nusižiūrėjo.

"Šiemet gal ką nors iš Kultūros skyriaus rasim, aprengsim Kalėdų Seniu. Yra ten toks vienas aktyvistas, labai geras renginių vedėjas, iškalbą turi. Neprisimenu pavardės. Jis mūsų vasaros sporto šventes vesdavo", – naująjį Kalėdų Senį miglotai pristatė G.Paluckas.

Kiti švenčia paprasčiau

Savivaldybės darbuotojai gali sau leisti prabangius Kalėdų vakarėlius, o seniūnijų darbuotojai tenkinasi suneštinėmis vaišėmis ir saviveiklos kolektyvų koncertais. "Mes, kaip tos šeimininkės, iš kirvio sriubą mokame išvirti", – juokėsi Žirmūnų seniūnė Ona Suncovienė.

Seniūnė patikino, kad darbuotojų ir saviveiklos kolektyvų organizuojami šventiniai vakarai savivaldybei nė lito nekainuoja. Mat seniūnijos sale kolektyvai naudojasi nemokamai, o vakaronėms stalą pasidengia patys, kaip sugeba. Kas kokį pyragėlį iš namų atsineša, kas sumuštinių sutepa, kava, arbata – ir šauni vakaronė.

Panašiai švęsti ketina ir savivaldybės bendrovės "Vilniaus autobusai" darbuotojai. Iš įmonės lėšų visi vaišinami tik arbata, kava, pyragaičiais ir šampano taure.

"Vis dėlto Kalėdos, Naujieji metai, reikia žmones pasveikinti. Bet tai ne vakarėlis, o greičiau popietė, kai drauge praleidžiame porą valandų, vieni kitus pasveikiname ir aptariame praėjusių metų nuveiktus darbus. Jei darbuotojai nori vakarėlio, patys susirenka pinigus ir susiorganizuoja", – tikino "Vilniaus autobusų" generalinis direktorius Gintaras Nakutis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų