Provanso žolelėmis kvepiantis kepsnys, prancūziški lietiniai ir tiršta svogūnų sriuba – tokių gardėsių siūlo paragauti neseniai atsidaręs restoranas "F'Ollie's".
Ypatinga virtuvė
Valgiaraštį sudarė garsus belgų kulinaras Olivier Michils, todėl, restorano direktorės Jolantos Žilinskienės tikinimu, patiekalų ir gėrimų asortimentas tikrai didelis.
"Kas yra buvę Prancūzijoje pirmiausia ieškos jūros gėrybių bei desertų ir tikrai nenusivils. Austrės, moliuskai, sraigės, kiaušinio pyragas su įvairiais priedais, pudingas, svogūnų sriuba – tai tik maža valgiaraščio dalis", – pasakojo direktorė, vartydama tikrai didelį patiekalų sąrašą.
Visi receptais yra atsivežti iš įvairių Prancūzijos regionų, todėl jų autentiškumu ir kokybe abejoti neverta.
"Vyno gurmanams bus pasiūlyta tokių vynų rūšių, kokių nėra kitose Baltijos šalyse. Juos restoranui parinko ir prie patiekalų derino someljė mokyklos mokytojas, vynų žinovas Darius Voisiat.
Beveik visi siūlomi vynai yra iš visame pasaulyje žinomų Prancūzijos regionų: Bordo, Burgundijos, Ronos slėnio, Elzaso. Lankytojams pasiūlysime įvairiaspalvę vyno rūšių paletę", – intrigavo J.Žilinskienė.
Jos teigimu, restorano lankytojai galės paskanauti ir garsiųjų prancūziškų lietinių, Provanso padažų, prabangiųjų triufelių, ir, be abejo, gausybę rūšių fantastiško sūrio užkandžių.
Prancūziška dvasia
"F'Ollie's" interjeras – žaismingas, jame gausu prancūziškų kultūrinių ir dekoratyvinių motyvų. Lengvumo ir flirto atmosferą kuria pertvaros, kurios svečiams taip pat suteiks privatumo. Visos šios idėjos atsivežtos iš Paryžiaus ir kitų Prancūzijos miestelių", – rodydama jaukias patalpas pasakojo J.Žilinskienė.
Moteris teigė, kad ir restorano pavadinimas "F'Ollie's" išvertus į lietuvių kalbą reiškia "pašėlęs", todėl interjeras pasirinktas įvairiaspalvis, nevienalytis, kupinas mažų mielų detalių.
Vaizdai iš Prancūzijos
Restorano sienas puošia paveikslai ir nuotraukos. Kaip ir dera – su Prancūzijos vaizdais. Lankytojai kūriniais gali ne tik grožėtis, bet ir jų įsigyti.
"Vaizdai tikri, iš Prancūzijos. Paveikslus piešė dailininkė Ieva Babilaitė, o nuotraukas darė Eglė Babilaitė", – pasakojo J.Žilinskienė.
Moteris teigė, jog net ir restorane grojanti muzika iš Prancūzijos atvežta specialiai. Viskas, jos manymu, lankytojui turi kurti harmoningą atmosferą.
"Tikiuosi, jog vėliau pradėsime rengti ir teminius vakarus, kviesime muzikantus, kurie gyvai gros prancūziškas balades", – ateities planus kūrė direktorė.
"F'Ollie's" valgiaraštis:
Verslo pietūs: karštasis patiekalas, sriuba, desertas – apie 20 litų.
Prancūziški lietiniai – 8 litai.
Sūrio užkandžiai – 14–32 litai.
Karštieji patiekalai – apie 20 litų.
Desertai – apie 12 litų.
Sriubos – 5 litai.
Svogūnų sriuba – 17 litų.
Vyno butelis – 50–300 litų.
Naujausi komentarai