Pereiti į pagrindinį turinį

Prestižinės Kauno gimnazijos – neapgultos

2013-05-16 08:05
Prestižinės Kauno gimnazijos – neapgultos
Prestižinės Kauno gimnazijos – neapgultos / Artūro Morozovo nuotr.

Nors stojamieji egzaminai į kai kurias Kauno gimnazijas – jau birželio pradžioje, padidėjusio stojančiųjų antplūdžio šiemet nėra.

Kauno jėzuitų gimnazijos direktorius brolis Virgilijus Saulius pasakojo, kad šiais metais stojančiųjų į penktąsias klases skaičius tik šiek tiek padidėjo. Šiemet čia panoro mokytis 271 moksleivis, pernai gimnazija sulaukė 220 moksleivių prašymų.

„Į gimnazijos klases konkursas dar tik vyksta, tikslius rezultatus žinosime birželį“, – sakė direktorius. Šiais mokslo metais į Jėzuitų gimnazijos pirmąsias klases bus priimta 90 mokinių, sukomplektuotos trys klasės.

Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius Bronislovas Burgis taip pat nepastebėjo didesnio stojančiųjų į gimnazijos klases antplūdžio. „Į vieną gimnazijos vietą šiemet pretenduoja penki moksleiviai. Panašiai buvo ir pernai, ir užpernai. Šiemet steigsime vieną papildomą gimnazinę klasę, tačiau ne dėl pagausėjusių prašymų, bet dėl to, kad norime plėstis“, – aiškino direktorius.

Kauno Jono Jablonskio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Nijolė Stočkuvienė teigė, kad pateiktų prašymų skaičius – toks kaip visada. Papildomų klasių šioje gimnazijoje nesirengiama formuoti.

„Saulės“ gimnazijos direktorė Aldona Sellienė sakė, kad iš pateiktų prašymų matyti, kad šiais metais du būsimieji gimnazistai pretenduos į vieną vietą, o praėjusiais metais šis skaičius buvo 3,5 į vieną vietą. „Bet iki birželio pradžios dar yra laiko – būna, kad prašymų padaugėja paskutinėmis dienomis“, – pastebėjo A.Sellienė.

Ji mano, kad moksleivių antplūdį šiemet galėjo sumažinti ir priimtas savivaldybės sprendimas pirmenybę stojant į gimnazijas teikti tame rajone gyvenantiems moksleiviams. Tik į likusias laisvas vietas priimami kitų rajonų moksleiviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų