Pereiti į pagrindinį turinį

Prie konteinerių – nelegalūs šiukšlynai

2012-12-12 10:00
Prie konteinerių – nelegalūs šiukšlynai
Prie konteinerių – nelegalūs šiukšlynai / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Antrinėms žaliavoms rinkti skirti konteineriai virto nedidelių sąvartynų epicentrais.

„Kauno švara“ mieste ir rajone prismaigstė kone porą tūkstančių konteinerių antrinėms žaliavoms rinkti, tačiau gyventojai jų kaimynyste ne visada patenkinti. Stiklui, plastmasei ir popieriui skirti konteineriai gražiai atrodo tik ką pastatyti arba nuolat kiemsargių prižiūrimose vietose. Toliau nuo turistų akių esančiose vietovėse pastatyti konteineriai riogso apkrauti šiukšlėmis.

Ateities plente esančioje kavinėje dirbančios moterys pasakojo apsidžiaugusios, kai tokie konteineriai prieš metus atsidūrė šalia maitinimo įstaigos esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje. Prie kavinės vakarojantys jaunuoliai kone kasnakt palikdavo įvairių šiukšlių, tad moterys tikėjosi, kad nauji konteineriai bent dalį šiukšlintojų paskatins jais pasinaudoti.

„Manėme, kad šiukšlių sumažės, bet išėjo priešingas efektas – aplink konteinerius susidarė šiukšlių krūvos“, – pasakojo Veronika Damanauskienė.

Spalvoti konteineriai netrukus aplipo ne tik buitinėmis šiukšlėmis prigrūstais maišais, bet ir senomis padangomis bei statybinėmis medžiagomis. „Kauno švaros“ darbuotojai kone kasdien švarinasi prie pat konteinerių esančioje viešojo transporto stotelėje, tačiau prie konteinerių esančio sąvartyno nejudina.

„Kauno švaros“ vadybininkė Rima Apolianskaitė teigė, kad į žmonių skambučius reaguojama operatyviai, tačiau kauniečiai įsitikino, kad skambučiai negelbsti – sąvartynai šalia konteinerių nenyksta.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų