Pereiti į pagrindinį turinį

Prizus susišlavė vilniečiai

2009-05-11 09:00
Atvyko: atsiimti prizų kopė trys festivalio laureatai (iš kairės) –  D.Kazlauskas, A.Giniotis ir N.Narmontaitė.
Atvyko: atsiimti prizų kopė trys festivalio laureatai (iš kairės) – D.Kazlauskas, A.Giniotis ir N.Narmontaitė. / Tomo Raginos nuotr.

Finišavo 31-asis festivalis "Lietuvos teatrų pavasaris", pažėręs daugiau nei įprasta prizų.

Kauno publika ir profesionalų žiuri mėnesį akylai žiūrėjo Lietuvos teatrų spektaklius, rinko geriausius aktorius ir režisierius.

Šeštadienį į "Girstučio" sceną kopė festivalio laureatai, rinkti iš penkiolikos šio teatrinio sezono Lietuvos teatrų premjerų. Nors festivalyje dalyvavo penkiems šalies miestams atstovaujantys teatrai, prizus susišlavė vilniečiai. Žiuri vadovavusi teatrologė Vitalija Truskauskaitė pasidžiaugė, kad iš dalies sutapo komisijos ir žiūrovų nuomonė: geriausiu Mažosios scenos režisieriumi abiejose kategorijose tapo Rolandas Kazlas – už monospektaklį "Geležis ir sidabras", kuriame pats ir vaidina. Geriausiu Didžiosios scenos režisieriumi žiuri pripažino Oskarą Koršunovą – už "Hamletą", o žiūrovai – Dariaus Kazlausko "Duetus".

Publika, tradiciškai renkanti geriausius vyro ir moters vaidmenis, šiemet beveik tolygiai simpatijas padalijo trims aktorėms: Viktorijai Kuodytei, scenoje persikūnijusiai į penkias moteris "Duetuose", Eglei Gabrėnaitei už Dorisės ir Nijolei Narmontaitei už Liusilės vaidmenis "Kapinių klube".

Geriausiu vyro vaidmens atlikėju publika išrinko Hamletą O.Koršunovo režisuotame spektaklyje vaidinantį klaipėdietį Darių Meškauską. Jam ir O.Koršunovui skirtus prizus atsiėmęs Oskaro Koršunovo teatro atstovas Ervinas Koršunovas tvirtino: "Mūsų "Hamletas" nėra vien postmodernus spektaklis. Jis artikuliuoja dabartinės kartos gyvenimo prieštaravimų keliamas problemas."

Specialūs prizai už profesinį meistriškumą kameriniame žanre įteikti Aidui Giniočiui, režisavusiui "Mašininkus", už originalius režisūrinius sprendimus – "Pinokio kronikų" režisieriui Andriui Kaniavai. Kauno savivaldybės prizas už Marijos vaidmenį ir darbą su vaikais spektaklyje "Liūdnas Dievas" atiteko aktorei Nijolei Lepeškaitei.

Po apdovanojimų ceremonijos ir miuziklo "Paryžiaus katedra" festivalio laureatai autografais įsiamžino ant "Girstučio" kavinės sienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų