Pereiti į pagrindinį turinį

Pulsavo džiazo "Dramblys"

2008-10-06 09:00
Pulsavo džiazo "Dramblys"
Pulsavo džiazo "Dramblys" / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kaune vykusiame džiazo perkusijos festivalyje nestigo staigmenų:  įgarsintas nebylusis kinas, skambėjo sanskrito ir arabų kalbų motyvais atlikti kūriniai, lietuvių liaudies daina.

Penktadienio vakarą daugiau nei 45 minutes truko perkusijos ir violončelės duetas "Nebylusis kinas + "Perkusinė fuga". Filmą "Didysis traukinio apiplėšimas" įgarsino būgnininkas ir perkusininkas Arkadijus Gotesmanas ir violončele grojantis Mindaugas Bačkus. Mintis pasirinkti pastaruoju metu itin populiarų sprendimą – įgarsinti nebylųjį kiną – perkusininkui A.Gotesmanui kilo neatsitiktinai. "Apiplėšimo temą su kolega rinkomės sąmoningai. Norėjome atkreipti dėmesį į šiuo metu ištikusias pasaulines krizes – juk žmones apiplėšia ne tik finansine, bet ir dvasine prasme", – aiškino A.Gotesmanas.

Antrojoje penktadienio vakaro dalyje kūrinį "Krituliai" atliko legendinis free džiazo atlikėjas iš Vokietijos Paulas Lovensas. Dažniausiai grupėse grojantis 59 metų atlikėjas šįkart scenoje pasirodė vienas. "Mano pagrindinė stiprybė ir didžiausias talentas – groti grupėje. Gavęs pasiūlymą atlikti solo, kartais sutinku, o dažniausiai – ne. Atsakymas nepriklauso nuo užmokesčio dydžio", – šypsojosi P.Lovensas.

Šeštadienio vakaro programą perkusininkas Saulius Astrauskas ir vokalas Skaidra Jankaitė projektu "SritimatiritiS" pradėjo ypač nuotaikingai. Sanskrito kalba kompozitoriaus Antano Jasenkos kūrinį "Arijas" atlikusi S.Jankaitė skatino žiūrovus siekti dvasinio tobulėjimo.

Per antrąją projekto "SritimatiritiS" dalį buvo pasirinktas pasirodymas, kuriame perkusininkas Saulius supažindino su planetų ir kitų dangaus kūnų paviršiais, o vėliau prie kolegos prisijungė Skaidra, atlikusi "Ateivių šokį". "Saulius bijojo, kad mūsų pasirodyme žiūrovai neras džiazo elementų. Klasikinio džiazo motyvų ir nebuvo, tačiau šiuolaikinio džiazo motyvų ir šviežio žvilgsnio buvo su kaupu", – aiškino S.Jankaitė.
"Ačiū, kad klausėtės viso šio būgnų triukšmo. Bet juk jis geras?" – būgnininko ir perkusininko iš Danijos Stefano Pasborgo ir saksofonininko iš Suomijos Mikko Innaneno kreipimasis prajuokino publiką. Šis duetas atliko dviejų dalių kūrinį "Dramblio improvizacijos".

Į kino teatro "Romuva" salę susirinkę kauniečiai ir miesto svečiai scenoje improvizuojančius atlikėjus palaikė įvairiausiais būdais: vieni į muzikos taktą mušė koja, kiti linkčiojo galva, treti savo susižavėjimą palydėjo drąsinamaisiais šūksniais. Abejingų neliko nė vieno.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų