Pereiti į pagrindinį turinį

R. Duchnevičius neskuba spręsti dėl teisėsaugos akiratyje atsidūrusios vicemerės

2024-08-24 14:35

Vilniaus rajono meras Robertas Duchnevičius spręsti dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi „čekiukų“ byloje įtarimų sulaukusios vicemerės Editos Tamošiūnaitės tolimesnio darbo savivaldybėje neskuba. Anot jo, šiuo metu, kai sprendimą priimti galėtų pati vicemerė arba ją delegavusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS), būtų tiesiog nesąžininga užsiimti politiniais žaidimais.

„Kol kas vyksta teismo procesas, todėl teisinio pagrindo atleisti vicemerę iš pareigų neturiu. Iš mano pusės tai būtų labiau politikavimas“, – Eltai šią savaitę teigė R. Duchnevičius.

„Dabartines pareigas ji (E. Tamošiūnaitė – ELTA) atlieka. Tai yra epizodas dėl praeities, įtarimai susiję su tuo laikotarpiu, kai ji užėmė pareigybes Vilniaus miesto savivaldybėje“, – aiškino Vilniaus rajono meras.

Pasak jo, sprendimą stabdyti tolimesnę veiklą vicemerės poste šiuo metu galėtų priimti tik pati E. Tamošiūnaitė arba ją delegavusi LLRA-KŠS.

„Kol nėra tyrimo rezultatų, jokių sprendimų priimti negaliu. Juos galėtų priimti tik pati vicemerė arba ją delegavusi partija. Žinoma, jeigu pats žmogus apsispręstų, tokį sprendimą tenkintume“, – pabrėžė R. Duchnevičius.

„Moralinė atsakomybė yra labai svarbi, bet jeigu žmogus yra įsitikinęs, kad jis yra nekaltas, tai dar visaip gali būti“, – svarstė jis.

Vietos opozicijos atstovų pareiškimus, esą teisėsaugos įtarimai sostinės tarybos narės lėšomis anksčiau piktnaudžiauti galėjusios E. Tamošiūnaitės darbui meta skaidrumo šešėlį, R. Duchnevičius vadina politiniais žaidimais.

Neužsiimsiu šiais žaidimais.

„Kiekviena opozicija sako, kad reikia vieną ar kitą sprendimą priimti, bet kai pas juos pasitaiko kažkas panašaus, tai jie gina savo kolegas. Neužsiimsiu šiais žaidimais“, – dar kartą patikino meras.

„Tokių atvejų tikrai nevertinu pozityviai, bet, manau, kad reikia gilintis į situaciją. Politikams visada yra taikomi aukštesni moralinės atsakomybės standartai, tačiau įstatymas leidžia rinktis, ar tokiu atveju palikti pareigas, ar ne“, – sakė R. Duchnevičius.

ELTA primena, kad rugpjūčio pradžioje buvusiai Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narei E. Tamošiūnaitei Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pareiškė įtarimus dėl galimo piktnaudžiavimo panaudojant lėšas, skiriamas tarybos narės veiklos išlaidoms apmokėti.

STT duomenimis, eidama sostinės tarybos narės pareigas ir galimai piktnaudžiaudama savo tarnybine padėtimi E. Tamošiūnaitė savivaldybės administracijai galėjo padaryti beveik 6,5 tūkst. eurų žalą.

Kaip praėjusią savaitę Eltai teigė Vilniaus rajono savivaldybės opozicijos atstovai, vadovautis vien vicemerei pareikštais įtarimais yra sunku. Tačiau, pažymėjo jie, nors tai yra kiekvieno politiko atsakomybės reikalas, savo veiklą E. Tamošiūnaitė stabdyti turėtų.

Visgi pati E. Tamošiūnaitė su STT pareikštais įtarimais susijusios situacijos komentuoti nepanoro.

LLRA-KŠS lyderis Waldemaras Tomaszewskis taip pat sakė kol kas nesusipažinęs su situacija. Šios politinės jėgos kandidatų į Seimą sąraše E. Tamošiūnaitė yra įrašyta septintuoju numeriu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų