Pereiti į pagrindinį turinį

Ryšių muziejus išlieka

2009-06-12 08:50
Vizija: Ryšių muziejus žada tapti miestiečių traukos centru.
Vizija: Ryšių muziejus žada tapti miestiečių traukos centru. / Tomo Raginos nuotr.

Prieš kelerius metus planavusi parduoti Kauno senamiestyje įsikūrusį Ryšių istorijos muziejaus pastatą, telekomunikacijų bendrovė TEO LT nusprendė jį išsaugoti.

"Kauno dienai" pasidomėjus, ar Ryšių muziejaus pastatui toliau ieškoma pirkėjų, privačios bendrovės atstovai tai paneigė. Šią savaitę muziejaus kolektyvui pristatyta ir naujoji vadovė Giedrė Mikaitienė, oficialiai dirbti pradėsianti nuo birželio 16 d.

"Planas parduoti muziejų – atidėtas, nuspręsta jį išsaugoti", – patvirtino G.Mikaitienė. Jos vyras yra Kauno mero pavaduotojas Rimantas Mikaitis.

"Bendrovėje TEO LT dirbau nuo 2000 m. iki 2005-ųjų pabaigos, dabar vėl sugrįžau", – pasakojo G.Mikaitienė, net neįsivaizduojanti galimo interesų konflikto dėl sutuoktinio veiklos.

"Privačioms bendrovėms renkantis darbuotojus jokios įtakos neturiu. Galiu tik pasidžiaugti, kad verslininkai nusprendė išsaugoti muziejų Kauno senamiestyje", – sakė R.Mikaitis.

Šiuo metu muziejuje rengiamos įvairios parodos, organizuojamos šventės, konferencijos, pristatomi kūrybiniai projektai.

"Manau, kad muziejaus darbas pakankamai išvystytas, tačiau matau tris kryptis, kurias reikia plėsti: paveldosauginė, socialinė ir kultūrinė", – tolesnius planus dėstė G.Mikaitienė.

Naujoji muziejaus vadovė įsitikinusi, kad būtina suaktyvinti kultūrinį edukacinį muziejaus gyvenimą, į jį įtraukiant kuo daugiau miestiečių. "Moksleiviai, studentai, pagyvenę žmonės – muziejaus durys atviros visiems", – užsukti į Senamiestyje įsikūrusį kultūrinį objektą ragino G.Mikaitienė.

Čia pat ji priminė, kad visi, turintys įdomių ir senų muziejaus ekspozicijai tinkančių eksponatų, visada juos gali atnešti muziejaus darbuotojams. "Iš jų bus galima surengti atskirą parodą", – įsitikinusi G.Mikaitienė.


Muziejaus istorija

Ryšių istorijos muziejaus pastatai, kaip ir Kauno rotušė, pastatyti dar XV a. Tuomet tai buvo du mūriniai svirnai eksportuojamiems grūdams sukrauti.

XIX a. juose buvo įkurta arklių pašto stotis, o XX a. pradžioje čia veikė pirmasis miesto muziejus, 2001 m. gavęs Ryšių istorijos muziejaus vardą. Jo steigėjas – TEO LT.

Prieš kelerius metus buvo svarstoma, ar nevertėtų muziejaus pastato parduoti. Tuomet Kauno savivaldybė kreipėsi į Vyriausybę, kad šis muziejus būtų išsaugotas, tačiau nebuvo rasta tam reikalingų lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų