Pereiti į pagrindinį turinį

Santaros klinikos Ukrainos kariams perdavė tris automobilius

2024-09-12 15:16 diena.lt inf.

Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos Ukrainos kariams perdavė tris automobilius. Klinikos nurodo, kad pristatyti automobiliai – ne greitosios medicinos pagalbos, tačiau gyvybiškai svarbūs karo nualintos valstybės socialinėms reikmėms.

Pranešama, kad „Citroen“ ir du „Volkswagen“ markės automobiliai prieš tai buvo nurašyti ir nebeeksploatuojami, tačiau sutvarkius formalumus jie techniškai vėl buvo paruošti naudojimui ir sėkmingai pasiekė Taraščios miestelį, esantį Kyjivo srityje.

Nuo 2022 metų gruodžio jau ne vieną dešimtį automobilių į Ukrainą su bičiuliais nugabenęs gydytojas Mindaugas Šerpytis teigė, kad transporto priemonių poreikis Ukrainoje yra didžiulis.

„Kelių draugų iniciatyva pradėjome ieškoti nurašytų atitarnavusių greitosios pagalbos automobilių, vėliau tiesiog sužeistųjų evakuacijai tinkamų mikroautobusų. Po pirmo nuvairuoto automobilio grįžome užsidegę ieškoti dar ir dar. Pinigų neturėjome. Antram automobiliui pinigus per parą suaukojo mūsų visų draugai. Ačiū jiems“, – apie iniciatyvos pradžią pasakoja Santaros klinikų Anesteziologijos, intensyvios terapijos ir skausmo gydymo centro vadovas doc. M. Šerpytis. 

Pranešama, kad nuo iniciatyvos pradžios į Ukrainą išgabenama vis daugiau civilinių automobilių, kurie yra naudojami sužeistiems kariams pervežti.

Daugiau naujienų