Quantcast

Seimo narė Vilniaus ligoninėje užfiksavo sovietinę atributiką dėvintį vyrą: sukelia visokių minčių

  • Teksto dydis:

Seimo narė Angelė Jakavonytė trečiadienį lankėsi Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje. Seimo Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narė ligoninėje pamatė tai, kuo negalėjo patikėti – po ligoninės patalpas vaikščiojo šaliką su sovietų sąjungos atributika dėvintis rusakalbis vyras.

Seimo narė vyrą nufotografavo, o apie įvykį pranešė ligoninės administracijai.

„Negalėjau patikėti savo akimis, ką šįryt pamačiau palydėjusi savo giminaitę į VšĮ Vilniaus miesto klinikinę ligoninę. Rusakalbis vatnikas, pasipuošęs naujutėliu šaliku su pagrindine sovietų sąjungos emblema – pjautuvu ir kūju – bei kitais sovietiniais simboliais išdidžiai įėjo į ligoninės patalpas ir lėtai praėjo pro eilėje stovinčius pacientus  demonstruodamas savo aprangą. Labai gaila, kad kaip tik tuo metu turėjau rūpintis giminaite, tad 112 paskambinti nesuspėjau, tik spėjau paskubomis nufotografuoti“, – rašo A. Jakavonytė.

Ji teigė, kad apie tai, ką pamatė, pranešė ligoninės administracijai.

„Labai nesinori tikėti, kad šis vatnikas dirba šioje ligoninėje.  Tikiuosi, administracija išsiaiškins. Nors už sovietinių simbolių naudojimą asmenys baudžiami, bet tokiems „didžiojo brolio“ statusą įžūliai  demonstruojantiems veikėjams, kurie pamiršo, kad jau trisdešimt ketvirtus metus gyvena nepriklausomoje Lietuvoje, tai nė motais. Rusijos agresijos ir karo Ukrainoje akivaizdoje tai sukelia visokių minčių“, – įrašą baigė parlamentarė.

Vilniaus miesto klinikinės ligoninės Ryšių su visuomene specialistė Žydrė Gedrimaitė šią situaciją pakomentavo lrt.lt portalui: „Pirminiais duomenimis, tai yra ligoninės darbuotojas, tačiau tam, kad šią informaciją būtų galima patvirtinti arba paneigti, vykdomas vidinis tyrimas. Vilniaus miesto klinikinė ligoninė netoleruoja jokių įstatymų pažeidimų ar galimos nesantaikos kurstymo, todėl, esant reikalui, bus informuotos visos atitinkamos institucijos.

Nuoširdžiai apgailestaujame, kad mūsų ligoninės pacientams incidentas sukėlė nemalonius išgyvenimus, todėl darome viską, kad panašūs atvejai nebepasikartotų. Dėkojame pilietiškiems žmonėms, atkreipusiems dėmesį ir informavusiems mus apie nederamą elgesį“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sūduvis

Sūduvis portretas
Kažin kodėl šiai seimažmogai, konservatorių gaujos narei neužkliūva tai, kad jų patronas, marksizmo-leninizmo dogmų skleidėjas po šiai dienai nešioje tarybinio(sovietinio) propecoriaus vardą?

KD portalui

KD portalui portretas
esate kremliaus trolių mentoriai ?

Deportuoti

Deportuoti portretas
Atgal į sovietų sąjungą, tegul gyvena žmogus be tualetinio popieriaus, sprendžiant iš pilvo ši kti ką tikrai turi
VISI KOMENTARAI 111

Galerijos

Daugiau straipsnių