Pereiti į pagrindinį turinį

Šilainiai rengiasi eksperimentui

2009-06-03 09:59
Šilainiai rengiasi eksperimentui
Šilainiai rengiasi eksperimentui / Diena Media nuotr.

Šilainiuose komunalininkai negali nuvalyti gatvių, nes šalikelėse pristatyta automobilių. Visus įmanomus būdus išbandžiusi seniūnija imasi eksperimento.

Šilainių seniūnija savivaldybės prašo leisti dešimtyje svarbiausių seniūnijos gatvių pastatyti specialius ženklus, kurie kas antrą darbo dieną draustų automobilių stovėjimą iki 16 val. Vieną dieną automobilių nebūtų galima statyti vienoje gatvės pusėje, kitą – kitoje. Tuo metu gatvėmis praskuostų "Kauno švaros" valymo mašinos.

Šilainių seniūnas Gintautas Sinkevičius aiškino, kad seniūnijos teritorijoje yra per daug automobilių, kad šiukšlių gatvėse problemą būtų galima išspręsti kitais būdais. Bandyta su vairuotojais kovoti pastatant automobilių stovėjimą ribojančius ženklus, bet tada transporto priemonės būdavo paliekamos neleistinose vietose.

Savivaldybės Transporto skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Degutis teigė, kad sumanymo neverta įgyvendinti, nes visų ženklų pastatymas kainuos 28 tūkst. litų, o anksčiau vykdyti panašūs eksperimentai nepasitvirtindavo. Ne visi vairuotojai yra sąmoningi, o "Kauno švara" didžiuosius darbus vykdo naktimis.

Seniūnas atkirto, kad stovėjimas vienoje gatvės pusių būtų draudžiamas tik darbo valandomis, o "Kauno švara" pažadėjo, kad gatves galėtų blizginti ir dienomis.

"Manome, kad tai ne eksperimentas, o sprendimo būdas", – įsitikinęs seniūnas.

G.Sinkevičius teigė, kad naujoji tvarka padidintų ir saugumą gatvėse.

Sovietmečiu projektuoti Šilainių rajono daugiabučių namų kiemai nepakelia ženkliai išaugusios automobilių naštos. Svarstyta galimybė seniūnijos teritorijoje statyti kelių aukštų automobilių aikšteles, tačiau šis sumanymas pamirštas, nes trūksta lėšų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų