Pereiti į pagrindinį turinį

Šildymo sezono pradžia – ne už kalnų, mokėsime brangiau nei pernai

2012-10-03 08:52
Šildymo sezono pradžia – ne už kalnų, mokėsime brangiau nei pernai
Šildymo sezono pradžia – ne už kalnų, mokėsime brangiau nei pernai / Artūro Morozovo nuotr.

Atvėsus orams dauguma kauniečių su nerimu pagalvoja apie šildymo sezono pradžią ir dideles sąskaitas. Energetikai kol kas gyventojus ramina – dar ne laikas atsukti šilumą.

Praėjusiais metais šildymo sezonas Kaune prasidėjo spalio 14 d., o vaikų darželiuose ir mokyklose – dviem dienomis anksčiau.

Pagal Šilumos ūkio įstatymą – šildyti galima pradėti, kai tris paras vidutinė temperatūra yra žemesnė nei 10 laipsnių.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Dainiaus Ratkelio, kol kas jokių temperatūrų rodmenų iš energetikų nėra gavęs, todėl ir kalbos apie šildymo sezono pradžią dar nebuvo.

Savivaldybės Energetikos skyriaus vedėjas Algirdas Vaitiekūnas vakar teigė, kad pastarąsias keturias paras vidutinė temperatūra Kaune svyravo nuo 12,5 iki 11,3 laipsnio šilumos. „Tad kranai kol kas nebus atsukami. Manau, kad ir šiemet vaikų darželiai bei mokyklos šildyti, ko gero, bus pradėti anksčiau“, – sakė vedėjas.

Šildymo sistemų prižiūrėtojai šildymo sistemas turi paleisti per 5 kalendorines dienas nuo šildymo sezono pradžios paskelbimo.

Pasak „Kauno energijos“ atstovo ryšiams su visuomene Ūdrio Staselkos, centralizuotai tiekiamos šilumos kaina nuo praėjusių metų spalio pabrango 3,52 cento ir dabar kainuoja 30,51 ct už kilovatvalandę be PVM. Gyventojams už šilumą ir karštą vandenį taikomas 9 proc. PVM tarifas.

Praėjusiais metais už 60 kv.m ploto buto šildymą spalį Kaune mažiausia sumokėta suma – 22 litai, o didžiausia - 285 litai su PVM.

Vidutiniškai šilumą vartojančio pastato gyventojai už tokio pat ploto butą praėjusį spalį mokėdavo 120 litų su PVM. Apytiksliai tokio buto šildymas šiais metais gali pabrangti apie 13 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų