Pereiti į pagrindinį turinį

Skaitai „Vilniaus dieną“ – padedi vaikams

2010-08-10 08:59
Rezultatas: vilniečiai organizacijai "Gelbėkit vaikus" į dienraščio dėžes paaukojo daugiau nei 1 tūkst. litų.
Rezultatas: vilniečiai organizacijai "Gelbėkit vaikus" į dienraščio dėžes paaukojo daugiau nei 1 tūkst. litų. / Ingos Juodytės nuotr.

Dienraščio "Vilniaus diena" socialinis projektas, skirtas padėti globos namuose augantiems vaikams, sulaukė vilniečių palaikymo. Organizacijai "Gelbėkit vaikus" jie paaukojo daugiau nei 1 tūkst. litų.

Vilniečiai ir miesto svečiai dienraštį "Vilniaus diena" gali skaityti nemokamai – tereikia jį pasiimti iš specialių dėžių, esančių visame mieste. Tačiau tie, kurie pasiėmę laikraštį nepamiršta įmesti vieno lito – paremia organizaciją "Gelbėkit vaikus", kuri rūpinasi vaikų gerove visame pasaulyje.

Šis socialinis projektas, prasidėjęs gegužės viduryje, neliko vilniečių nepastebėtas. Organizacijai jie jau paaukojo daugiau nei 1 tūkst. litų. "Mums, kaip organizacijai, tai yra tikrai didelė suma. Mes ir iki šiol turėjome įvairiose vietose išdėliotų aukų dėžučių, tačiau džiaugdavomės, jei per metus kuri nors iš jų surinkdavo kelis šimtus litų. Šis lėšų rinkimo būdas visai kitoks ir džiaugiamės matydami, kad jis pasiteisina", – šypsojosi organizacijos "Gelbėkit vaikus" lėšų paieškos vadovė Laura Narbutaitė-Bilotienė.

Šios lėšos organizacijai ypač svarbios sunkmečio laikotarpiu, kai pinigų paaukojama vis mažiau ir dažniau pasitaiko atvejų, kai aukų dėžutės pavagiamos ar išlaužiamos. "Ir taip opios bėdos sunkmečiu dar paaštrėjo. Kai kurie vaikai, kurių vis daugiau ateina į dienos centrus, pas mus gauna pavalgyti vieną kartą per dieną. Tačiau su visų geranoriškų miestiečių pagalba bandysime padaryti viską, ką galime, kad jiems padėtume", – kalbėjo organizacijos atstovė.

Organizacija "Gelbėkit vaikus" vykdo daug įvairių projektų. Lėšos, surinktos padedant dienraščiui "Vilniaus diena", bus skirtos vaikų, gyvenančių globos namuose, socialiniams įgūdžiams lavinti ir psichologinei pagalbai. "Matome, kad nors vaikams ir labai reikia įvairių daiktų, pamokėlių, ugdymo programų, to jiems neužtenka. Vaikų globos namų gyventojams labai reikalinga psichologinė pagalba. Šis mūsų projektas tęstinis ir stengiamės jam skirti kiek įmanoma daugiau jėgų ir lėšų, nes matome, kad darbo čia yra dar daugeliui metų", – sakė L.Narbutaitė-Bilotienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų