Pereiti į pagrindinį turinį

Skaitiklio tema: konservatorius atsakinėja kaip nežiniukas

2010-04-10 05:34
Skaitiklio tema: konservatorius atsakinėja kaip nežiniukas
Skaitiklio tema: konservatorius atsakinėja kaip nežiniukas / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

"Kauno energijos" stebėtojų tarybos pirmininkas konservatorius Jonas Koryzna nesugebėjo pasakyti, kam kilo idėja įrengti daugiabučiuose prabangius skaitiklius, bet sumanymą palaiko.

– Kada "Kauno energija" pateiks savivaldybei naujojo skaitiklio mokesčio projektą?

– Artimiausiu metu. Dabar perskaičiuojami duomenys.

– Gal jums žinomas naujas preliminarus to mokesčio dydis?

– Manau, kad rasime galimybių jį sumažinti. Greičiausiai – iš vidinio rezervo. Ieškome galimybių. Galima sumažinti skaitiklio mokestį iš esmės, bet tada būtų statomi labai prasti skaitikliai. Galime įsigyti zaporožietį ir gražiai atrodyti prieš gyventojus. Juk priešrinkiminis laikotarpis! Bet norime elgtis teisingai, mums rūpi, kad būtų išliekamoji vertė ir nereikėtų paskui remontuoti, landžioti pas žmones po butus.

– Ar ne teisingiau būtų šią šiuolaikinę investiciją planuoti iš įmonės rezervo, o ne užkrauti naują mokestį ant gyventojų pečių?

– Pinigai nebyra iš dangaus. Jeigu bus investuojama iš įmonės rezervo, teks teikti Kainų ir energetikos kontrolės komisijai prašymą padidinti karšto vandens kainą. Bet tokiu atveju brangiau už vandenį mokės ir tie gyventojai, kurie visai nesinaudoja skaitikliais ir jų neįsirengs.

– Kituose miestuose skaitiklio mokestis yra apie 4 litus. Kodėl Kaune preliminariai jis dukart didesnis?

– Kituose miestuose dalis kainos "paslėpta" po karšto vandens kaina. Ten ir vanduo brangsta. Už skaitiklius ten moka visi, net ir tie, kurie jų neturi. Ar tai teisinga?

– Sakykite, kam kilo idėja įrengti skaitiklius su nuotoliniu duomenų nuskaitymu?

– Šituos skaitiklius reikia įrengti, nes kas mėnesį keičiasi šilumos kaina. Nežinau, kas pasiūlė šį sprendimą. Bet tai yra geras sprendimas, nes bus sumažinamos sąnaudos. Tai yra prevencija prieš vagystes.

– Tuos skaitiklius su nuotoliniu duomenų nuskaitymu gamina tik viena bendrovė "Axis Industries". Kažkas proteguoja šios bendrovės interesus?

– Nemanau, kad būtinai iš Lietuvos bus perkama. Gal bus perkami kiti skaitikliai. Yra konkursas. Nemanau, kad tik ta bendrovė dalyvaus. Pirksime iš tų, kurie pasiūlys pigiausiai. Aš net nesidomėjau, kas gamina. Man tai visiškai neįdomu. Pasakėte man naujieną, kad tokius skaitiklius Lietuvoje gamina.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų