Pereiti į pagrindinį turinį

Skolų zuikis svečiavosi Kaune

2009-03-07 09:00
Skolų zuikis svečiavosi Kaune
Skolų zuikis svečiavosi Kaune / Tomo Raginos nuotr. Atrakcija: Kauno gatvėse pasirodęs skolų zuikis stebino ne tik skolose įklimpusių bendrovių darbuotojus, bet ir praeivius.

Skolų išieškojimo bendrovių atstovai pripažįsta, kad daugėja įsiskolinusių bendrovių, o patikimų verslo partnerių rasti vis sunkiau.

Jie negražina skolos

Skolų išieškojimo bendrovė "Gelvora" vakar surengė akcijas prie keturių Kauno įmonių skolininkių. Taip siekiama atkreipti dėmesį, kad verslininkai delsia atsiskaityti su savo partneriais.

Skolų zuikiu persirengęs "Gelvoros" darbuotojas rankose laikė plakatą su užrašu, kad įmonė yra skolininkų sąraše. Pirmuoju skolų išieškotojų taikiniu tapo bendrovė "Gerovė", priklausanti islandų verslininkams.

"Negali būti, kad Islandijos krizė veikia įmonę. Ji juk sėkmingai dirba Lietuvos rinkoje. Prasidėjus ekonominei krizei pastaruoju metu vis dažniau rengiame panašias akcijas. Jei anksčiau skolininkai su mūsų bendrovės klientais susitardavo dėl skolos apmokėjimo, pastaruoju metu tokių susitarimų mažėja. Tenka rengti panašias akcijas ir taip bandyti psaugoti kitus kreditorius. Akcijos tikslas – kitiems pranešti, kad su šia įmone geriau neturėti verslo santykių. Šiuo metu verslo partnerius atsirinkti yra labai aktualu", – aiškino "Gelvoros" kreditų valdymo specialistas Jonas Račkauskas "Gelvoros".

Darbuotojai puolė fotografuoti

Skolų zuikio pasirodymas prie bendrovės sukėlė įmonėje dirbančių darbuotojų susidomėjimą. Kai kurie jų čiupo fotoaparatus ir ėmė fotografuoti prie durų išdygusį persirengėlį. Skolų zuikis "Gerovės" darbuotojų neišgąsdino. Jie akciją stebėjusius žurnalistus bei skolų išieškojimo atstovus pakvietė užsukti į įmonę.

"Parodykite įmonę, kuri šiuo metu neskolinga. Mes sukamės iš padėties, kaip ir visi. Manau, kad einame aukštyn, o ne žemyn. Bendrovės vadovas šiuo metu yra Lietuvoje ir tvarko reikalus, taip pat rūpinasi ir skolomis", – padėtį bendrovėje nušvietė "Gerovės" pardavimų vadovas Valentinas Marinionokas.

Be konfliktų prasidėjusį apsilankymą "Gerovėje" nutraukė netikėtai pasirodžiusi bendrovės finansų direktorė. Lydima apsaugos darbuotojo ji liepė visiems nešdintis lauk.

Konfliktų pavyksta išvengti

J.Račkauskas pasakojo, kad dažniausiai bendrovių vadovai dėl skolų išieškotojų vizitų lieka nepatenkinti, tačiau konfliktinių situacijų iki šiol pavyko išvengti.

Kiek ir kam skolingos Kauno bendrovės, pas kurias penktadienį svečiavosi "Gelvoros" atstovai, J.Račkauskas nenorėjo atskleisti. Skolų zuikis stebino ir kitų bendrovių skolininkių darbuotojus, kurie su nuostaba veiduose netikėtai pasirodžiusį svečią išeidavo nufotografuoti.

Ne ką mažiau gatvėje pasirodžiusiu skolų zuikiu stebėjosi ir praeiviai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų