Pereiti į pagrindinį turinį

„Skyways“ jau atšaukia skrydžius iš Vilniaus oro uosto

2009-06-08 08:57
Provincija: oro bendrovėms neužtenka keleivių, kurie skraidytų iš Vilniaus.
Provincija: oro bendrovėms neužtenka keleivių, kurie skraidytų iš Vilniaus. / Andriaus Ufarto (BFL) nuotr.

Skrydžius iš Vilniaus pradėjusi Švedijos bendrovė „Skyways“ neištvėrė nė savaitės ir dėl keleivių stygiaus jau atšaukė skrydžius į Kopenhagą.

Tačiau susisiekimo ministras Eligijus Masiulis tikina, kad padėtis nėra beviltiška.

Pasak ministro, šiuo metu aviacijos verslas traukiasi, daugelis bendrovių bankrutuoja, nes visame pasaulyje mažėja keliaujančių žmonių.

"Pagrindinė priežastis, kodėl dar yra daug neatnaujintų tiesioginių reisų, ta, kad, sakykime, oro bendrovės šiuo metu, netgi pritaikius visas oro uosto nuolaidas ir sudarius patrauklias sąlygas, neina čia skraidyti, nes sako, jog bus nuostolinga. Nėra tiek keleivių, kad skrydžiai būtų pelningi, ir oro bendrovės nori, jog valstybė jas remtų finansiškai", – sakė E.Masiulis. Tačiau, pasak jo, valstybė negali finansiškai remti oro bendrovių. Vietoj to Vilniaus oro uoste buvo sukurta darni naujų oro krypčių rinkodaros palaikymo sistema, kuria oro bendrovės viliojamos atidaryti naujus reisus.

Pasak ministro, skrydžius į Kopenhagą sustabdžiusi bendrovė "Skyways" nesitraukia iš Vilniaus. Anot jo, "Skyways" ir toliau skraidys Stokholmo kryptimi, nes lėktuvai yra užpildyti 35–40 proc., o į Kopenhagą, kaip rodė bent jau pirmųjų dienų bilietų pardavimas, orlaiviai buvo beveik tušti.

"Bet tai nereiškia, kad "Skyways" nepradės skraidyti naujomis kryptimis. Kiek žinau, oro uosto vadovai turi susitikti kitą savaitę ir tartis dėl kitų krypčių pasirinkimo, nes Kopenhagos kryptis, regis, turi du tiesioginius reisus iš Vilniaus ir be "Skyways". "airBaltic" atlieka tiesioginius reisus į Kopenhagą. Šiuo atveju per mažas keleivių srautas, kad per dieną dar būtų trečias reisas į Kopenhagą", – sakė E.Masiulis.

Jo teigimu, šiuo metu deramasi dėl naujos skrydžių bendrovės atėjimo, juda ir nacionalinio oro vežėjo projektas – artimiausiomis savaitėmis turėtų būti paskelbtas konkursas parinkti konsultantus. Šie turėtų pasiūlyti, koks turėtų būti kuriamas bazinis oro vežėjas ir kiek valstybė, nepažeisdama ES direktyvų aviacijos srityje, galėtų prisidėti prie tokio bazinio vežėjo atsiradimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų