Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinę drebins baikeriai

2009-05-02 09:00
Reakcija: draudimas surengti šventinį paradą Gedimino prospekte baikerių per daug nenuliūdino.
Reakcija: draudimas surengti šventinį paradą Gedimino prospekte baikerių per daug nenuliūdino. / Ingos Juodytės nuotr.

Šiandien Vilnių persmelks motociklų griausmas, kviečiantis oficialiai atidaryti Lietuvos motociklininkų sezoną. Pirmą gegužės šeštadienį baikeriai tradiciškai kolonomis išvažiuoja į gatves ir triukšmingai mini savo šventę.

Šiemet sostinės savivaldybė nedavė leidimo baikeriams rengti šventinio parado Gedimino prospektu. "Nors esu baikerių bendruomenės narys, leidimo jiems rengti parado nedaviau. Ne visiems reikia prospekte demonstruotis", – savo sprendimą aiškino Vilniaus meras Vilius Navickas.

Miesto sprendimas baikerių nenuliūdino. "Tvarka yra tvarka. Dieve mano, pravažiuosime tomis gatvėmis, kuriomis leidimas duotas. Juk ne tik baikerių šventė vyksta: yra ir Taizé ir "Gatvės muzikos diena", – kalbėjo asociacijos "Baikerių kongresas" prezidentas Marius Misiūnas.

Motociklininkų klubų atstovai vidurdienį rinksis automobilių stovėjimo aikštelėje prie "Siemens" arenos, o nuo 16 iki 17 val. važiuos Kalvarijų, Kareivių, O.Milašiaus, Lizdeikos, Antakalnio, T.Kosciuškos ir Arsenalo gatvėmis per Karaliaus Mindaugo tiltą ir Rinktinės gatve iki Vilniaus koncertų ir sporto rūmų.

Per šventę transporto eismas mieste nebus draudžiamas, tačiau motociklininkų kolonai važiuojant minėtomis gatvėmis, transporto srautas bus pristabdytas. Renginio dalyvius lydės policijos ekipažai.

Oficialus baikerių sezono atidarymas ir baikerių fiesta vyks Vilniaus sporto rūmuose 17 val. Čia motociklininkams koncertuos grupės "Glad", "Jump", "Arbata", "Blogos mergaitės", Arina ir kiti. Linksmybės tęsis iki ryto. 20 proc. surinktų lėšų bus skiriama Lietuvos neįgaliųjų sąjungai.

Įėjimas į renginį Sporto rūmuose mokamas. Kaina – 25 litai. Merginos ir vaikai iki 12 metų bus įleidžiami už dyką.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų