Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniuje prasidėjo tarptautinė antikorupcijos konferencija

2024-06-18 14:12

Vilniuje antradienį prasidėjo keturias dienas truksianti tarptautinė antikorupcijos konferencija „IACC“.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / A. Ufarto/BNS nuotr.

Kaip skelbia Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), į konferenciją atvyko ir savo įžvalgomis dalinsis kovos su korupcija ekspertai, politikos formuotojai, praktikai, akademinės bendruomenės. Iš viso į Vilniuje, parodų ir kongresų centrą LITEXPO susirinko daugiau kaip 2 tūkst. dalyvių iš daugiau kaip 140 šalių.

„IACC“ vyks birželio 18–21 d.

Anot STT, 21-ojoje „IACC“ programoje bus 8 plenarinės sesijos, daugiau kaip 90 seminarų ir mokymų, daugiau kaip 200 pranešėjų, tarp jų – Lietuvos, Gvatemalos prezidentai, Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos, Europos Tarybos, Jungtinių Tautų Europos ekonomikos komisijos generaliniai sekretoriai, Pasaulio Banko, Europolo, „Transparency International“ vadovai, JAV valstybės departamento pasaulinės kovos su korupcija koordinatorius, Baltųjų rūmų Nacionalinio saugumo tarybos kovos su korupcija srities vadovė ir kt.

„Ši konferencija simbolizuoja viltį mūsų vieningoje kovoje prieš korupciją – destruktyvią jėgą, kuri alina visuomenes, silpnina institucijas ir mažina pasitikėjimą valdžia. Susirinkusiems čia, vieningiems savo ryžtu kovoti su korupcija, noriu pabrėžti kiekvieno mūsų svarbą šioje kovoje. Tai yra visos visuomenės, o ne tik teisėsaugos institucijų, bendra užduotis, kartu galime sustiprinti savo poveikį, padidinti efektyvumą ir sukurti vieningą frontą prieš visų formų korupciją“, – konferencijos atidarymo ceremonijoje kalbėjo STT direktorius Linas Pernavas.

Vykstant konferencijai, visuomenė kviečiama į jiems skirtus atvirus renginiu. Vienas jų – nuo sekmadienio vykstantis filmų festivalis „Films4Transparency“. Birželio 18 ir 19 dienomis kino centre „Skalvija“ taip pat vyks dokumentinių filmų „Grobis“ ir „Tylos būsena“ peržiūros.

Konferenciją Vilniuje vainikuos „Break free!“ aktyvizmo, muzikos ir kino festivalis – birželio 21 d. 17 val. Lukiškių kalėjime 2.0. vyks nemokamas renginys, kuriame lauks dokumentinio filmo „Atsitiktinė prezidentė“ nacionalinė premjera, po kurios dalyviai bus kviečiami dalyvauti diskusijoje su Oskarui nominuotais režisieriais Mike Lerner ir Martin Herring bei pagrindine filmo heroje – Sviatlana Cichanouskaja

IACC yra svarbiausias pasaulinis antikorupcinis forumas, siekiantis kovoti su didžiausiomis korupcijos grėsmėmis šiuolaikiniame pasaulyje bei nuo 1983 m. sėkmingai darantis įtaką pasaulinei politinei ir ekonominei darbotvarkei. Kas dvejus metus IACC organizuojama vis kitoje pasaulio šalyje: 2022 metais IACC vyko JAV, 2020 m. – Pietų Korėjoje, 2018 m. – Danijoje, 2016 m. – Panamoje, 2015 m. – Malaizijoje, 2012 m. – Brazilijoje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų