Pereiti į pagrindinį turinį

Sostinės "Akropolyje" - prekybos centro detektyvas

2009-11-05 06:59
Įrodymas: prekybos centre klijuojami naujo skaitmeninės technikos pardavėjo plakatai.
Įrodymas: prekybos centre klijuojami naujo skaitmeninės technikos pardavėjo plakatai. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Keliems skaitmeninės technikos pardavėjams nutraukus veiklą, atsiradusią nišą užima kitos bendrovės. Tačiau ne visos jų skuba girtis tapusios naujais mažmeninės rinkos žaidėjais.

Sostinės "Akropolyje" įsikūrusiame prekybos centre "Maxima" vietoj veiklą neseniai nutraukusios bendrovės "Innovation computer group" (ICG) kuriasi kita įmonė. Ji jau dirba visu pajėgumu: aplink naujokus sukiojasi pirkėjai, kai kurie gyventojai čia neša taisyti anksčiau įsigytą techniką. Tačiau kokia tai įmonė, kol kas slepiama.

"ICG neseniai išsikraustė. Vietoj jos jau dirba kita įmonė. Bet kol kas negaliu pasakyti kokia, nes dar nesame su jais suderinę visų smulkmenų ir įsipareigojimų", – dienraštį patikino prekybos tinklo "Maxima" atstovė ryšiams su visuomene Renata Saulytė.

Tiesa, naujus prekybos salono šeimininkus išduoda ant sienų išklijuoti plakatai ir pardavėjų atvirumas. "Acme Baltija", – į klausimą, kokia įmonė įsikūrė vietoj ICG, maloniai atsakė už prekystalio stovintis vaikinas.

Tačiau įmonės "Acme Baltija" direktorius Paulius Paršeliūnas kategoriškai neigė, kad bendrovė įsikūrė "Akropolyje" esančioje "Maximoje" ir kad ji ketina žengti į mažmeninės prekybos rinką.

"Tikrai neplanuojame vykdyti mažmeninės prekybos veiklos. "Acme Baltija" yra didmenininkė. Daug metų tiekiame platų prekių asortimentą "Maximai" ir kitiems prekybos tinklams. Prižiūrime savo prekes, todėl atrodo, kad matėte mūsų įmonės darbuotojus, tvarkančius lentynas ir priimančius užsakymus. Kadangi Vilniaus "Akropolis" yra viena geriausių pardavimo vietų, ten mūsų darbuotojai beveik gyvena", – tikino bendrovės "Acme Baltija" vadovas.


Neatlaikė sunkmečio

Liepos pabaigoje prekybą sustabdė ir mažmeninės prekybos elektronikos įranga tinklai "BMS Megapolis" (11), "Optimalūs kompiuteriai" (OK) (7). Tiesa, juos valdanti įmonė "Computer data international" gavo antrą šansą. Spalį ši bendrovė su susijusiomis įmonėmis teisme pasiekė pergalę dėl jos turto arešto. Lietuvos apeliacinis teismas panaikino žemesnės instancijos teismo sprendimą, kuriuo pagal banko "Swedbank" prašymą buvo areštuota dalis "Computer data international" ir susijusių įmonių "BMS Grupė" bei "Ineta" turto. Bendra areštuoto turto vertė – 2,5 mln. litų.

Be to, bankrutuojančiam "BMS Megapoliui" leista išparduoti prekes. Vilniaus apygardos teismas bankrutuojančiai bendrovei "Computer data international" leido verstis ūkine komercine veikla ir vėl atidaryti po vieną parduotuvę Vilniuje ir Kaune. "Computer data international" skolos iš viso siekia per 40 mln. litų.

Dar metų pradžioje bankrutavo ir "Fis kompiuteriai" bei prekybos tinklas "Fortakas". Tiesa, šis rugsėjį atgimė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų