Pereiti į pagrindinį turinį

Per sostinės valdininkų seminarus - gurmaniškos vaišės

2012-03-23 05:00
Per sostinės valdininkų seminarus - gurmaniškos vaišės
Per sostinės valdininkų seminarus - gurmaniškos vaišės / paveiksliukai.qkype.com nuotr.

Pyragaičiai, šviežių vaisių asorti, vieno kąsnio sumuštiniai, desertas. Tai – ne ištrauka iš kavinės valgiaraščio, o Vilniaus valdžios reikalavimai bendrovei, kuri savivaldybės specialistams rengs seminarus ir švies juos teisės klausimais.

Daugiau nei 100 Vilniaus savivaldybės klerkų šiemet semsis teisinių žinių, klausysis seminarų. Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje Vilniaus miesto savivaldybės administracija jau paskelbė konkursą šiems mokymams surengti. Civilinės teisės ir civilinio proceso teisės aktualijos, sutarčių teisė – perkamų seminarų temos itin rimtos ir sudėtingos.

Konkurso sąlygas parengęs ir jas parašu patvirtinęs savivaldybės Personalo departamento direktorius Antanas Gadeikis, regis, itin skrupulingas. Jis konkurso reikalavimuose detaliai nurodė, kokius gėrimus, valgius ir užkandžius kiekvienam mokymo dalyviui patiekti būtina.

Sultys, mineralinis vanduo – gazuotas ir negazuotas, kava, arbata, grietinėlė kavai, pyragaičiai, šviežių vaisių asorti, vieno kąsnio sumuštiniai. Tai per seminarus, per kavos pertraukėles, turi būti pateikta kiekvienam seminaro dalyviui.

Konkurso reikalavimuose numatyta, kad pietūs mokymų dalyviams turėtų būti sotūs. Įsakmiai nurodyta kiekvienam dalyviui patiekti salotų, sriubą, karštąjį patiekalą, desertą, galiausiai – sulčių, mineralinio vandens: gazuoto ir negazuoto, kavos arba arbatos. Be to, nustatyta, kad mokymai savivaldybės darbuotojams turi būti surengti ne mažiau kaip trijų žvaigždučių lygio viešbučio konferencijų salėje.

Kodėl seminarų dalyviams, klausantis teisės paskaitų, būtina ir sočiai užkąsti? To pageidavo patys savivaldybės specialistai ar taip nusprendė pats Personalo skyriaus vadovas? A.Gadeikis, konkurso sąlygų rengėjas, komentuoti šio viešojo pirkimo sąlygas „Vilniaus dienai“ atsisakė ir tenurodė, kad detaliai reglamentuoti – būtina, ir paprašė klausimus atsiųsti raštu.

Vilniaus savivaldybės Viešųjų ryšių skyrius informavo, kad viešojo pirkimo konkurso sąlygose detalus valgiaraštis yra įprasta praktika, nes perkami visą dieną truksiantys mokymai. Ši sąlyga numatoma taupant laiką, nes aiškiai deklaruojant perkamą objektą yra paprasčiau derinti sutartis.

Viešųjų pirkimų tarnyba dienraščiui nurodė, kad A.Gadeikis, detaliai nurodydamas, kokio pirkinio pageidauja, elgėsi pagal įstatymus.

„Kaip numato Viešųjų pirkimų įstatymas, pirkimo objektas, techninė jo specifikacija turi būti apibrėžti aiškiai ir tiksliai, be dviprasmybių ir galimybės interpretuoti, todėl šio pirkimo techninė specifikacija atitinka įstatymo raidę. Sąlygos konkuruoti visiems sudarytos vienodos, juk nerašoma, kad vaisių asorti turėtų būti kolumbietiškų bananų, kuriuos galbūt patiekti galėtų ne visi“, – „Vilniaus dienai“ nurodė Viešųjų pirkimų tarnybos atstovė spaudai Aušra Pocienė.

Šis savivaldybės viešojo pirkimo konkursas dar tik vyksta, tad informacija apie būsimų mokymų kainas kol kas neskelbiama. Šie mokymai, per kurios gausus būrys savivaldybės valdininkų klausysis paskaitų apie civilinę, administracinę, sutarčių, statybos ir žemės, vaiko interesų gynimo teisę ir teismų praktiką šiais klausimais, finansuojami iš ES lėšų. Miesto savivaldybės administracija su Europos socialinio fondo agentūra dėl šių ir panašių mokymų yra pasirašiusi sutartis. Paslaugas, numatytas viešojo pirkimo konkurse, jų rengėjas turės suteikti iki 2013-ųjų gegužės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų