Pereiti į pagrindinį turinį

Š.Skučas: nenorėjau viešinti įrašo su Vilniaus mero "pamokymais"

2010-09-22 15:24
Š.Skučas: nenorėjau viešinti įrašo su Vilniaus mero "pamokymais"
Š.Skučas: nenorėjau viešinti įrašo su Vilniaus mero "pamokymais" / Gedimino Bartuškos nuotr.

Sostinės savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas teigia nenorėjęs viešinti įrašo, kuriame jį koneveikia meras Vilius Navickas. Esą tai padarė kiti.

Išgarsėjo ne savo noru

Kalbėdamas su "Vilniaus dienos" žurnalistu, Š.Skučas labai nenoriai kalbėjo apie mero kėdę sudrebinusį garso įrašą. Savivaldybės kontrolierius prisipažino sąmoningai keliavęs pas V.Navicką su garso įrašymo aparatūra, tačiau skandalingasis įrašas esą neturėjo patekti į viešumą.

"To įrašo aš tikrai neteikiau žiniasklaidai. Tai padaryta be mano žinios. Visus klausimus apie įrašą reikėtų užduoti tiems, kurie tai atliko. Jie pateikė, jie, matyt,  nusprendė ką nors daryti, ką nors žinojo", – kalbėjo Š.Skučas.

Vis dėlto jis atsisakė atskleisti, kas tie "jie", sumanę merą kompromituojantį įrašą nutekinti žiniasklaidai. "Nesakau, kad įrašas padarytas be mano žinios. Tiesiog nebūčiau leidęs, kad įrašas tokiomis aplinkybėmis, kokios buvo, atsidurtų žiniasklaidoje", – pridūrė Š.Skučas.

"Tas įrašas man nebeegzistuoja. Apie tai net nenoriu kalbėti. Tai ne mano žaidimo stilius", – teigė jis.

V.Navickas šį įrašą ir jo paviešinimą laiko bendražygio išdavyste.

Draugystė baigėsi

Š.Skučas pripažino, kad pats meras V.Navickas rėmė jo kandidatūrą į savivaldybės kontrolieriaus postą. Tačiau konservatorių partijos kolegų draugystė gyvavo neilgai – pora kontrolieriaus paskelbtų auditų iškasė karo kirvį.

"Meras tuo metu palaikė mano atėjimą. Aišku, buvo konkursas, bet taip supratau, kad palaikė. Juolab kad esu partijos kolega. Labai gražiai kokius metus ir atidirbome. Tiktai pastarieji du mėnesiai yra sunkūs", – tęsė pašnekovas.

Pasak jo, meras pirmiausia prikibo prie Balsių mokyklos statybų audito, kai paskelbta, kad savivaldybė esą už mokyklą permokės apie 80 mln. litų. Tačiau tai, Š.Skučo manymu, buvo tik smulkmena. Esą meras tiesiog darė spaudimą dėl šilumos tinklų audito.

"Konfliktas iš tikrųjų prasidėjo baigiant rašyti šilumos tinklų nuomos sutarties ataskaitą. Buvo, sakykim, noras pozicijas derinti su šilumos tinklų direktoriumi. Nebemačiau galimybės derinti", – prisiminė Š.Skučas.

Kontrolierius vis dar laikosi nuomonės, kad jau prasidėjusios Balsių mokyklos statybos iš savivaldybės kišenės finansuojamos netinkamai. Jis taip pat neišsižada teiginių, kad šilumos tinklų nuomos sutartis Vilniui yra žalinga.

Įgijo neliečiamybę

Konfliktas su meru Š.Skučui kainavo daug nervų. Tačiau, bent jau kuriam laikui, kontrolierius įgijo neliečiamybę tiek savivaldybėje, tiek partijoje.

"Jeigu būčiau bijojęs, nebūčiau gynęs savo pozicijos. Taip, grasinimų yra. Bet jau įgavau imunitetą, pavyksta atsiriboti", – kalbėjo pašnekovas. Kai kuriuos sau adresuotus žodžius Š.Skučas teigia vertinantis netgi kaip grasinimus fiziniu susidorojimu. "Bet veiksmų nematau jokių", – pridūrė jis.

Merą paduos į teismą?

Š.Skučas teigė pastebintis, kad prieš jį vykdoma dėsninga šmeižto kampanija. Esą jeigu tai greitai nesiliaus, į teismą bus paduoti tiek tokią informaciją skleidžiantys žmonės, tiek pats meras V.Navickas.

"Prasideda nauja banga. Iš pradžių pažerti neteisingi kaltinimai, o dabar prasidėjo atvira šmeižto kampanija. Kad kontrolierius yra blogas, nesilaiko darbo drausmės, toks, anoks. Bandoma nukreipti viską kita linkme, mano asmenį pulti. Tai yra paprasčiausias šmeižtas. Ir jeigu tai pasieks tam tikrą lygį, aš tikrai kreipsiuosi į teismą", – pabrėžė Š.Skučas.

Partijos nekeis

Paklaustas, ar pasiliks Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijoje, jei iš jos nebus pašalintas V.Navickas, Š.Skučas teigė nesvarstąs galimybės keisti partiją. Tiesa, savivaldybės kontrolierius ne sykį užsiminė norįs, kad meras būtų išmestas iš konservatorių gretų.

"Šiuo metu norėčiau, kad partija pasirinktų teisingą sprendimą šitoje situacijoje. Bet nepriklausomai nuo to, žiūriu į tolesnę perspektyvą. Manau likti šitoje partijoje", – svarstė Š.Skučas.

Jis taip pat tikino neketinantis dalyvauti artėjančiuose savivaldybių tarybų rinkimuose. Tiesa, ne kategoriškai. "Kol kas neturiu tokių minčių. O kaip pasisuks gyvenimas – bus matyti", – sakė Š.Skučas.

Jis pripažino sulaukęs pasiūlymų iš kitų politinių jėgų, tačiau tai esą buvo "mažiau nei užuominos".

Mero versti nenori

Skandalą sukėlęs pokalbio įrašas, kuriame meras koneveikia Š.Skučą, gali ir neišversti V.Navicko iš sostinės mero posto. Kaip jau skelbėme, merui gegužės pabaigoje surengta nesėkminga interpeliacija, naują interpeliaciją galima rengti tik praėjus pusmečiui po nesėkmingo bandymo. Taigi jeigu V.Navickas ir būtų išmestas iš posto, naujas meras Vilnių valdytų tik porą mėnesių iki savivaldybių tarybų rinkimų.

Be to, sostinės valdančioji koalicija viešai pareiškė neketinanti keisti mero, o koaliciją sudariusių partijų lyderiai vieningai tvirtina, kad V.Navicko klausimas turi būti sprendžiamas ne miesto taryboje, o konservatorių partijoje. Pats meras šiuo metu išvykęs į komandiruotę JAV. Ten meras nusivežė ir žmoną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų