Pereiti į pagrindinį turinį

Stadioną atėmė, laukia teismai

2009-03-04 09:00
Stadioną atėmė, laukia teismai
Stadioną atėmė, laukia teismai / Evaldo Butkevičiaus nuotr.

Kauno apskrities viršininkės Onos Balžekienės įsakymu nutraukta žemės sklypo nuomos sutartis su sporto klubu "Gintaras".

Šio sprendimo priežastis – "Gintaro" stadiono valdos Taikos pr. 131 neprižiūrimos. "Surinkta dokumentacija akivaizdžiai įtikino, kad netoli miesto centro esančia sklypo teritorija nesirūpinama – ji nenaudojama pagal paskirtį, yra apleista. Vykdydami žemės naudojimo valstybinę kontrolę, sudarėme galimybę perplanuoti žemės sklypą ir parengti naują detalųjį planą. Galbūt taip paspartinsime laiką, ir merdintis objektas bus sugrąžintas visuomenei" – vakar išplatintame pranešime teigė Kauno apskrities viršininkė Ona Balžekienė.

"Kauno diena" rašė, kad vasario 20 d. Nekilnojamojo turto registro centrinio duomenų banko duomenimis, "Gintaro" stadiono statiniai Taikos prospekte nuosavybės teise priklausė Kauno miesto savivaldybei. Po paros situacija pasikeitė. Minėti statiniai nuosavybės teise priklauso valstybei, o patikėjimo teise juos valdė sporto klubas "Gintaras". "Registrų centro atstovas spaudai Aidas Petrošius tuomet paaiškino, kad buvo ištaisyta prieš dešimtmetį įsivėlusi klaida.

Vakarykštis apskrities viršininkės sprendimas nutraukti žemės nuomos sutartį papiktino sporto klubo "Gintaras" vadovybę. "Čia vyksta užsiėmimai, sportuojama. Kadangi dėl dalies teritorijos nesibaigę teismai, gal ji ir ne visai prižiūrėta. Buvo galima baudą skirti", – piktinosi klubo narys Stasys Pilvelis. Jo teigimu, dėl šio sprendimo klubas kreipsis į teismą.

S.Pilvelis tikino, kad klubas suinteresuotas kurti šioje teritorijoje sporto miestelį, o miestas "Gintarui" turėtų būti dėkingas, kad teritorija išsaugota nuo statybų. Klubas teismui skundžia ir miesto tarybos sprendimą, kuriuo nuspręsta "Gintaro" stadioną perimti visuomenės poreikiams.

"Kadangi nei stadionas, nei statiniai mums nebepriklauso, ginčai teisme beprasmiai", – įsitikinęs savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas. Jo teigimu, savivaldybė ieško dokumentų, kuriais galėtų įrodyti, kad "Gintaro" stadionas vis dėlto priklauso savivaldybei. Miesto valdžia kelia klausimą, kodėl "Registrų centras" neatsižvelgė į 1992 m. Vyriausybės nutarimus, kuriais stadiono statiniai buvo perduoti miesto savivaldybei.

"Gerai, jeigu apskritis žemės nuomos sutartį nutraukė. Matyt, jie turi receptą, ką toliau daryti", – sakė V.Gudėnas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų