Pereiti į pagrindinį turinį

Sutrumpėję maršrutai verčia jaustis užmirštais

2009-04-02 09:00
Sutrumpėję maršrutai verčia jaustis užmirštais
Sutrumpėję maršrutai verčia jaustis užmirštais / Tomo Raginos nuotr. Sunkiau: M.Filipavičienė ir A.Zakrauskienė piktinosi, kad automobilių neturintiems Kleboniškio gyventojams bus keblu pasiekti Kauną.

Kauno autobusai nuo vakar nežsuka į kai kuriuos priemiesčius. Tai šokiravo pakaunės, ypač Kleboniškio, gyventojus.

Laukė nemaloni staigmena

Kleboniškio gyventojai apstulbo vakar nesulaukę, kada iki gyvenvietės atvyks 27-ojo maršruto autobusas. Išgirdę, kad šio marštuto autobusas į Kleboniškį neužsuks, vietos gyventojai piktinosi tokiu sprendimu. Jie guodėsi, kad šis autobusas daugeliui buvo tarsi tiltas, jungiantis gyventojus su miestu. Pasak Kleboniškio gyventojų, likęs vienintelis 13-ojo maršruto autobusas situacijos neišgelbės.

"Mokyklą Kaune, kurioje mokausi, pasiekti tapo labai nepatogu. Autobusams važiuojant rečiau, reikia pusvalandžiu anksčiau nuvykti į mokyklą ir laukti pamokų pradžios. Sugrįžti taip pat kelbu, nes po pamokų irgi ilgokai laukiu, kol atvažiuos autobusas", – guodėsi Goda Giegeckaitė.

Jaučiasi tarsi saloje

Kleboniškio gyventojai įsitikinę, kad dabar bus keblu pasiekti mokyklas, darbus ar nuvykti apsipirkti į parduotuves Kaune.

"Kas neturi savo transporto priemonės, jaučiasi lyg gyventų saloje. Nemažai vaikų mokosi Eigulių rajono mokyklose. Jas pasiekti tapo žymiai sudėtingiau. Dirbantys mieste susiduria su dar didesnėmis problemomis. Jie negali laiku nuvykti į rytinę pamainą, nes autobusai dar nevažiuoja. Iš vakarinės pamainos taip pat negali grįžti, nes autobusai jau nebevažiuoja", – pasakojo Aleksandra Zakarauskienė.

"Padarė visišką nesąmonę. Mano anūkei kasdien mokykloje septynios pamokos. Dabar norėdama grįžti į namus ji turės laukti pusantros valandos. Jau anksčiau susidurdavome su viešojo transporto problemomis. Pasitaikydavo, kad miesto centre autobuso laukdavome nuo trijų, o į namus grįždavau tik septintą. Dabar bus dar blogiau. Kažką reikės daryti, rašysime skundus, reikia kovoti", – piktinosi Marija Filipavičienė.

Moterys įsitikinusios, kad situacija pagerėtų, jeigu iki Kleboniškio važiuotų mikroautobusai. Anksčiau jie kursavo, tačiau dėl patiriamų nuostolių privatūs vežėjai šio maršruto atsisakė.

Miestiečiai reagavo ramiai

Savivaldybės transporto bendrovių sprendimą trumpinti maršrutus ir keisti jų grafiką kur kas ramiau priėmė Kauno stotelėse laukę keleiviai. Miestiečiai pasakojo kad kol kas nepatyrę sunkumų.

"Dažniausiai važiuoju Savanorių prospektu. Viešasis transportas kursuoja dažnai – maždaug kas 15 minučių. Jei autobusai važiuos kas pusvalandį, labai nesijaudinu. Juk dabar ekonominė krizė, nieko nepadarysi", – teigė vienoje Centro stotelių sutikta kaunietė Dalia Vasiliauskienė.

Kauno savivaldybės sprendimu nuo balandžio 1-osios sustabdytas 45-ojo maršruto autobusas, o 9, 20, 16 ir 27 maršrutai gerokai sutrumpėjo.

9-ojo maršruto autobusas nebeužsuks į Lietuvos žemės ūkio universitetą ir savo kelionę pabaigs Lampėdžiuose. 20-ojo maršruto autobusas nebevažiuos V.Krėvės prospektu iki Geležinkelio stoties. 16-ojo maršruto autobusas į paskutines dvi stoteles užsuks rečiau, o maršrutas baigs Alšėnų gatvėje.

Nutraukti ir naktiniai S1 ir S2 troleibusų maršrutai. Kitų troleibusų maršrutų trumpinti neketinama, tačiau jie važiuoja rečiau, ypač dieną.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų