Pereiti į pagrindinį turinį

Švieslentės veiks tik balandį

2009-01-21 09:00
Švieslentės veiks tik balandį
Švieslentės veiks tik balandį / Mindaugo Ažušilio nuotr. Kliūtys: dėl techninių kliūčių viešojo transporto stotelėse vietoj švieslenčių kabo tik rėmai.

Neseniai Vilniaus stotelėse atsiradusios švieslentės kabo be ekranų. Gal švieslentės tapo praėjusią savaitę Vilniuje ūžusių riaušininkų agresijos objektu?

Prieš daugiau nei du mėnesius kai kuriose sostinės viešojo transporto stotelėse atsiradusios švieslentės miestiečių nebestebina. Jie ėmė laukti, kada žadėtoji moderni sistema pradės veikti ir švieslentėse pagaliau sužibs teisinga informacija, skelbianti realų autobusų ir troleibusų atvykimo laiką. Tačiau to dar reikės palūkėti – bandymas įstrigo.

"Kaltos ne riaušės. Projekto vykdytojai išmontavo stiklinę švieslenčių dalį. Matyt, reguliuojant sistemą radosi techninių kliūčių. Šiuo metu jas bandoma pašalinti", – aiškino savivaldybės įmonės "Susisiekimo paslaugos" direktorius Vaidotas Antanavičius.

Nors prieš kelis mėnesius dienraščiui jis žadėjo, kad švieslentės ims veikti netrukus, dabar V.Antanavičius sako, jog tai įvyks tik balandį.

Sureguliavus sistemą švieslentės turėtų atsirasti 31-oje Vilniaus viešojo transporto stotelėje.

Kai sistema pradės veikti visu pajėgumu, stotelėse laukiantys keleiviai švieslentėse matys, kada realiai atvyks autobusas ar troleibusas. Jei autobusas sustos dėl gedimo, jo maršrutas esą visai dings iš švieslentės ekrano.

Švieslentės – tai elektroninio bilieto projekto dalis. Visa elektroninio bilieto ir su juo susijusios elektroninės infrastruktūros diegimo sostinėje kaina siekia 10 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų