Pereiti į pagrindinį turinį

Taupyti ragina ir statybų paroda

2009-04-08 09:00
Taupyti ragina ir statybų paroda
Taupyti ragina ir statybų paroda / Dariaus Babicko nuotr. Nuosmukis: iki šiol būdavusi gausiausia paroda "Resta" šiais metais pastebimai sumažėjo.

Šešerius metus "Litexpo" parodų centras susidomėjimo įvairiomis parodomis kreivę brėžė tik aukštyn. Šešiolika metų vykstanti specializuota statybų paroda "Resta" būdavo pati gausiausia tiek dalyvių, tiek lankytojų atžvilgiu. Šiais metais "Resta" – krizės atspindys.

"Metų pradžioje vykusios knygų ir studijų parodos mugės suteikė optimizmo. Tačiau baldų ir statybų paroda parodė, kad rinkoje iš tiesų sunkmetis", – kalbėjo "Litexpo" parodų centro vadovas Aloyzas Tarvydas.

Statistika rodo, kad susidomėjimas tiek baldų, tiek statybų parodomis smuko trečdaliu. A.Tarvydo žodžiais tariant, to parodų organizavimo istorijoje dar nėra buvę. Vis dėlto bendras "Restos" dalyvių skaičius nemažas – 502. Lankytojų irgi tikimasi sulaukti apie 50 tūkst. Šiuos duomenis galima palyginti su 2000 m. parodos "Resta" duomenimis.

"Įmonėms siūlėme lanksčias sąlygas, dalyviams taikėme iki 35 proc. nuolaidas, sutikome ilgiau palaukti, kol atsiskaitys. Tikrai norėjome, kad būtų kuo daugiau dalyvių. Tačiau nemažai bendrovių pasirinko kitokias priemones savo produktams ar paslaugoms pristatyti. Džiugina tai, kad daugiau kaip pusė parodos dalyvių – senbuviai, dalyvavę ir ankstesnėse statybų parodose", – sakė A.Tarvydas.

Gausiausia parodoje – statybinių medžiagų ir gaminių, interjero apdailos medžiagų. Jas demonstruos 256 dalyviai. Langų, durų, vartų ir tvorų gamintojų – 67, vėdinimo ir šildymo – 56. Taip pat parodoje pristatomi santechnikos įrenginiai, statybinė technika ir įvairūs įrankiai, rąstiniai ir kitokių konstrukcijų pastatai, stogų dangos, elektros įrenginiai. Šiųmetės parodos šūkis – "Laikas statyti taupiai". Todėl ir parodos dalyviai akcentuoja medžiagas bei technologijas, leidžiančias statyti taupiau, ekonomiškiau arba naudoti tokius įrenginius, kurių nedidelės eksploatacijos sąnaudos.

Šiais metais lankytojams, ieškantiems naujienų, bus lengviau orientuotis parodoje. Kur bus pristatomos naujienos, matysis N žymekliai.

"Restoje" savo produkciją ir paslaugas pristato įmonės iš dvylikos valstybių. Be mūsų šalies bendrovių, parodoje dalyvauja Argentinos, Austrijos, Čekijos, Estijos, Danijos, Olandijos, Prancūzijos, Suomijos, Vokietijos, Lenkijos ir Latvijos įmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų