Pereiti į pagrindinį turinį

„Transparency International“ Vilniuje rengs paskaitas apie korupcijos prevenciją

2014-07-07 08:33
S. Žiūros / BFL nuotr.

Vilniuje pirmadienį prasideda tarptautinė „Transparency International“ skaidrumo mokykla, kurioje jauni žmonės sužinos apie korupcijos priežastis ir su mokyklos lektoriais ieškos būdų, kaip jai priešintis.

Penktąkart Lietuvoje rengiamoje skaidrumo mokykloje šiemet dalyvaus 130 jaunų įvairių sričių atstovų iš 60 pasaulio šalių, pranešė su korupcija kovojančios nevyriausybinės organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius. Mokyklos dalyvius taip pat ketina pasveikinti prezidentė Dalia Grybauskaitė, atidaryme dalyvaus ir su jaunimu diskutuos pasaulinio „Transparency International“ tinklo vienas iš įkūrėjų Peteris Eigenas (Pėteris Aigenas).

Savaitės trukmės mokykloje Ypač daug dėmesio bus skiriama praktiniams dalyvių įgūdžiams lavinti. Patirtimi su jaunais pasaulio lyderiais dalinsis geriausi antikorupcijos ir skaidrumo ekspertai iš JAV, Jungtinės Karalystės, Rusijos, Vietnamo, Lenkijos, Vokietijos, Airijos, Vengrijos, Portugalijos, Kolumbijos, Suomijos, Meksikos ir Lietuvos.

Mokyklą organizuoja „Transparency International“ Lietuvos skyrius, bendradarbiaudamas su organizacijos sekretoriatu Mykolo Romerio universitetu.

Šiemet prie mokyklos organizavimo prisidėjo Suomijos, Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Lenkijos ir Estijos ambasados Vilniuje, Tarptautinė antikorupcijos konferencija (IACC).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų