Pereiti į pagrindinį turinį

Tūkstantmečio poroms – po senųjų vardų sąrašą

2009-01-05 09:00
Tūkstantmečio poroms – po senųjų vardų sąrašą
Tūkstantmečio poroms – po senųjų vardų sąrašą / Evaldo Butkevičiaus nuotr. Šiais metais susituokusieji bus vadinami Tūkstantmečio poromis.

Sumainyti aukso žiedų pirmoji Tūkstantmečio pora į Kauno rotušę žengė tarsi į sniego rūmus. Įveikę pusnis jaunieji sulaukė pasiūlymo valstybės jubiliejaus proga pirmagimiams išrinkti lietuviškus vardus.

Tuoktis į miesto rotušę prašmatniu limuzinu šeštadienį atriedėję kauniečiai Irmantas Mumgaudis ir Sigita Navickaitė nė nenutuokė, kad patekti į Civilinės metrikacijos skyrių bus keblu. Privažiuoti prie Rotušės lengviesiems automobiliams sekėsi sunkiai.

"Neužsiropš tas limuzinas į pusnį, pažiūrėkite, kaip slysta ir prasisuka ratai", – veiksmą komentavo praeiviai. Įgudusiam vestuvinio automobilio vairuotojui visgi pavyko įvežti jaunuosius į aikštę. Tačiau atidarius limuzino dureles jaunajai teko žengti į pusnį iki kelių. Laikydama suknelės kraštus jaunoji su svita nubrido Rotušės link.

"Gerai, kad pasiėmiau žieminius batus. Jei su bateliais būtų tekę braidyti po tokias pusnis, iš vestuvių būčiau grįžusi sirgdama plaučių uždegimu", – tarstelėjo viena pamergių.

Sumainyti aukso žiedus kauniečiai Irmantas ir Sigita norėjo žiemą. Planuodami vestuves mylimieji svajojo apie sniegu nuklotus Senamiesčio stogus, apšerkšnijusius medžius, žvilgančias pusnis. Šeštadienį jų svajonės išsipildė su kaupu. "Labai apsidžiaugėme pamatę, kad sninga, bet nesitikėjome, kad prisnigs tiek daug. Svajojome apie sniegą ir prisišaukėme jį", – šypsojosi I.Mumgaudis.

Irmantas ir Sigita tuoktis 2009-ųjų sausio trečią nusprendė prieš trejus metus. Šią datą pasirinkę jaunuoliai nė nesusimąstė, kad vestuves kels valstybės Tūkstantmečio minėjimo metais. "Neturėjome tikslo tapti pirmąja Tūkstantmečio pora, tai – malonus atsitiktinumas. Ceremoniją pasirinkę 13 valandą nė nenutuokėme, kad būsime pirmieji", – sakė S.Navickaitė.

Lietuvos tūkstantmečio metų pirmąją porą Kaune sutuokęs Rotušės šeimininkas Kęstutis Ignatavičius pakvietė palaikyti idėją valstybės Tūkstantmečio minėjimo proga vaikams duoti senuosius lietuviškus vardus. Po tokį sąrašą Rotušės šeimininkas ketina įteikti kiekvienai šiemet susituoksiančiai porai.

Rotušėje saugomas ir senųjų lietuviškų vardų žodynas – galima pasitikrinti, ar vardas, kurį ketinate duoti mažyliui, lietuviškas. Šiuo metu tik trečdalis kauniečių vaikų turi lietuviškus vardus. Tikimasi, kad Tūkstantmečio proga lietuviai vaikams dažniausiai duos Mindaugo, Vytauto, Algirdo, Barboros, Onos vardus.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų