Pereiti į pagrindinį turinį

Milijonieriui U. Kiguoliui pagailo sovietinio palikimo

2015-07-23 12:00

Vilniaus Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimo tema tebetęsia diskusijas internete. Tą daro ir Lietuvoje žinomi žmonės. Pavyzdžiui, žinomam verslininkui Ugniui Kiguoliui skulptūrų pagailo, už tai jis susilaukė nemenkos kritikos.

Vilniaus Žaliojo tilto skulptūrų nukėlimo tema tebetęsia diskusijas internete. Tą daro ir Lietuvoje žinomi žmonės. Pavyzdžiui, žinomam verslininkui Ugniui Kiguoliui skulptūrų pagailo, už tai jis susilaukė nemenkos kritikos. 

Vyras ne pirmą kartą apie įvykius Lietuvoje išsako savo nuomonę viešai ir drąsiai. „Kuo trukdė tos skulptūros? Kuo ta sovietinė propaganda pasireiškė? Gal ten mitingai kokie būdavo ar rusai suvažiuodavo gėlių padėti? Dabar miestas tapo gražesnis, žiemą reiktų dirbtinius bananus pastatyti. Juk gražu. Kol kas meras puikiai pateisina sovietinį posakį: „Lomat, ne strojit“. Tikėsimės, kad tai prasta, populistinė darbo pradžia“, – „Facebook“ tinkle kritikos Vilniaus merui negailėjo U. Kiguolis.

Tai sukėlė naują diskusijų bangą. Vienas „Facebook“ vartotojas U. Kiguolio paskyroje parašė: „Trukdė tikriems Lietuvos patriotams, kuriems nepriimtina, kai stovi balvonai, kuriuos pastatė Stalino, Paleckio, Sniečkaus valdža, valdžia, kurių niekas nerinko.“

Vilniaus meras taip pat turi kitokį požiūrį į skulptūrų nukėlimą ir mano, kad Vilnius be sovietinio paveldo pagaliau įgavo tikrą žavesį. „Daug kas sakė, kad Žaliasis tiltas be skulptūrų bus tuščias ir nykus. Einu pro šalį – jis tiesiog palengvėjęs. Visai gražus. Kol kas šią savaitę sutvarkysim postamentus. Pirmadienį ten pastatysim gėles. Labai tam tinkamų klombų neturime, bet iki rudens tikrai puoštų. Vėliau, rudenį, galėsime padiskutuoti detaliau“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Remigijus Šimašius.

Su juo sutiko ir žurnalistas Andrius Užkalnis. Jo teigimu, Vilnius ir vėl tapo juo miestu, o Žaliasis tiltas vėl žalias. „Teisingumas nugalėjo“, – rašė A. Užkalnis.

Kol aktyviai diskutuojama, ką teks statyti vietoje buvusių sovietinių skulptūrų, jauna porelė vakar nutarė pati jį papuošti gyvomis skulptūromis ir užsiropštė ant tilto. Vėliau policija jaunuolių paprašė nulipti, o Vilniaus meras vakare savo paskyroje paragino gyventojus būti atsargesniais. „Įspėju – jei dar kas norėsite kabarotis ant Žaliojo tilto postamentų, jums gresia įklimpti į dar tik bestingstantį betoną“, – rašė jis.

Ir nors šis skulptūrų nukėlimas padalino visuomenę į dvi dalis, kiekvienam nerimstančiam Lietuvos piliečiui reiktų gerai pagalvoti, kokią vertę jos iš tikrųjų turėjo. „Pirmiausia paklauskit savęs, ar prisimenat, kuri kuriam kampe stovi. Gal taip lengviau bus sau atsakyti, ar tikrai jos iš viso rūpi“, – savo paskyroje nesutarimus aptarė dainininkas Marijonas Mikutavičius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų