Pereiti į pagrindinį turinį

Ugniagesiai: pedofilija įtariamas viršininkas abejonių nekėlė

2012-12-13 10:10
Ugniagesiai: pedofilija įtariamas viršininkas abejonių nekėlė
Ugniagesiai: pedofilija įtariamas viršininkas abejonių nekėlė / N.Spancerna ir R.Paciūnas. Artūro Morozovo nuotr.

Klaipėdos teismas leido mėnesiui suimti pedofilija įtariamą vieną Kauno ugniagesių vadovų pulkininką leitenantą Vaidą Veličką. Jo kolegos tvirtina, kad vis dar neatsigauna nuo šoko.

Darbas: 5-osios komandos nariai dirba be sutrikimo ir suėmus jų vadą.

Šventes sutiks nelaisvėje

Dvylikametės seksualiniu prievartavimu ir žaginimu įtariamas Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 5-osios komandos viršininkas V.Velička Kalėdų ir Naujųjų metų šventes praleis už grotų. Klaipėdos apygardos prokuratūra prašė leisti įtariamąjį suimti trims mėnesiams. Teismas davė leidimą įkalinti V.Veličką mėnesiui.

„Kauno diena“ vakar rašė, kad 39 metų vidaus tarnybos pulkininkas sulaikytas praėjusią savaitę. Neoficialiomis žiniomis, apie galimai prievartautą 12 metų mergaitę policijai pranešė tėvai.

Darbas nesutriko

5-osios komandos viršininko pavaduotojas Nerijus Spancerna sakė, kad, nepaisant neeilinio ir skandalingo įvykio, kolektyvas dirba įprastu ritmu. „Esame visada pasirengę gerai atlikti savo darbą, kauniečiai tikrai gali būti ramūs“, – tvirtino jis.

Šilainiuose įsikūrusios 5-osios komandos pareigūnai vyksta ne tik į gaisrus, bet ir gelbėja skęstančiuosius, traukia skenduolius, vykdo kitas gelbėjimo operacijas. Ši komanda pasirengusi pašalinti cheminius teršalus, surenka išlietą gyvsidabrį, kitas pavojingas medžiagas. Šilainių ugniagesiai labiausiai nusipelnė gesinant gaisrą ir gelbstint žmones pavasarį Šilainių daugiabutyje.

Kalbinti budinčios pamainos pareigūnai, paklausti, ką mano apie jų viršininkui pareikštus įtarimus, tik gūžčiojo pečiais. „Esame nustebę, ką čia daugiau bepasakysi“, – nenoriai apie įvykį kalbėjo išėję parūkyti ugniagesiai.

Viršininkas negali patikėti

„Tikrai nenoriu plauti ugniagesių munduro ir nuoširdžiai sakau: aš asmeniškai tuo niekaip negaliu patikėti“, – prisipažino Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Romualdas Paciūnas.

Jis tvirtino niekada neturėjęs priekaištų pavaldiniui. „V.Velička labai gerai vadovavo komandai, užtikrino puikią tvarką, rūpinosi ūkiu, rengė gražias šventes visuomenei. Jis kaip tik neseniai buvo baigęs narų gelbėtojų vadovo kvalifikacijos kursus“, – vardijo įtariamojo darbinius pranašumus R.Paciūnas.

1995 m. kaip paprastas ugniagesys karjerą pradėjęs V.Velička buvo ne kartą apdovanotas. Niekada negavęs tarnybinės nuobaudos, tik skatintas piniginėmis premijomis, V.Velička 2006 m. gavo Lietuvos policijos generalinio komisaro vardinį apdovanojimą. 2010 m. apdovanotas ir Ugniagesio gelbėtojo žvaigžde.

Ne pirmas skandalas

Mistikos mėgėjai pasakytų, kad 5-osios komandos vadovo kėdė yra tarsi užkeikta. Pernai šiai komandai vadovavęs Artūras Lukaševičius pats paliko postą po to, kai buvo paviešinta istorija apie incidentą Marvelės gatvėje. Skelbta, kad A.Lukaševičius sumušė jauną gydytoją, kuri buvo su pusmečio amžiaus kūdikiu. Incidentas įvyko po eismo įvykio, kai jo sūnėnas, buvęs Vytauto Didžiojo universiteto kapelionas Linas Šipavičius, vairuodamas visureigį susidūrė su jaunų medikų automobiliu.

Išlipęs iš mašinos A.Lukaševičius esą pradėjo plūstis necenzūriniais žodžiais ir tris kartus ranka sudavė į galvą automobilyje buvusiai moteriai.

Po to A.Lukaševičius ir jo sūnėnas paliko darbovietes. „Tai dar viena keista ir miglota istorija, o tyrimas dar neatskleidė, kaip viskas buvo iš tikrųjų“, – sakė R.Paciūnas. Jis minėjo, kad ir ankstesnis 5-osios komands viršininkas buvo pareigingas ir neišsiskyrė ūmiu elgesiu. „Į ugniagesius atrenkami labai stabilios psichikos žmonės, todėl labai sunku patikėti skelbta versija“,– aiškino R.Paciūnas.

N.Spancerna, šiuo metu pavaduojantis suimtą viršininką, prietarais netiki ir dėl savo ateities nesibaimina. „Tai, kad per trumpą laikotarpį turėjome du nemalonius įvykius tėra atsitiktinumas“, – įsitikinęs jis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų